[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Духовного причастя світлий шлях (До 1020-річчя Хрещення Русі)


Фон

Духовного причастя світлий шлях
(До 1020-річчя Хрещення Русі)


Духовне життя України завжди поєднувалося з релігійними традиціями. Відомо, що найціннішим скарбом храму душі людської завжди була віра. Тож звернімо свій погляд до сивої давнини, коли 1020 років тому рівноапостольний князь Володимир Великий започаткував нову добу в історії Київської Русі, здійснивши священне хрещення.

Складним і тернистим був шлях духовного відродження. І не дивно, що осанна міцніла в очисному полум'ї сумніву, спротиву й боротьби. Та все ж таки українці прийняли християнство дуже глибоко, будучи готовими нести правду і любов Христа до людей, ради них терпіти зневагу, тортури і смерть. Тому євагельські заповіді прийшли до нас, як джерельна вода до спраглих.

Про все це й розповідає розгорнута книжкова виставка «Духовного причастя світлий шлях», яка розпочала роботу з 1 липня в читальному залі ОУНБ ім. Д.І.Чижевського. Сягнувши за обрій віків, експозиція відтворює історію священного хрещення Київської Русі, розкриває таємниці Божественного одкровення, які дарує нам Біблія, демонструє безцінні витвори сакральної музи наших праотців. Безумовно, цікавими сторінками виставки є й розповіді про величання українцями християнських оберегів, посвячення у таїну творчого натхнення євангельськими образами всесвітньовідомих митців слова і пензля. Виставка містить такі розділи: „Згадуючи священне хрещення: погляд за обрій віків”, „Слово духовного одкровення: Біблія - священна книга християнства”, „Богоявлення в мистецтві”, ”Традиції духовних оберегів”, „У світі віртуальних реалій: християнство серед інших віровчень”, „Вселенське християнство й Україна” тощо.

Крім того, у відділі рідкісних і цінних документів з нагоди 1020-ї річниці Хрещення Русі з 21 липня працює книжкова виставка „Збережемо духовність”.

Звичайно, матеріали виставок переконують нас у тому, що християнство завжди буде навчати нас любити добро, істину, прагнути до життя вічного.

Виставки працюватимуть протягом липня-серпня, запрошуємо переглянути цікаву і пізнавальну літературу. А також пропонуємо залишати відгуки про виставки в розділі blog на нашому сайті.



Фон


Фон

[ HOME ]

Духовного причастя світлий шлях (До 1020-річчя Хрещення Русі)
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2008 Webmaster: webmaster@library.kr.ua