[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «1025 лет Крещения Руси: истоки, традиции, современность»


Фон

 

На Покрову у відділі краєзнавства відкрилася виставка «1025 лет Крещения Руси: истоки, традиции, современность»

14 жовтня відбулася презентація виставки літератури, декоративно-ужиткового мистецтва і церковного начиння «1025 лет Крещения Руси: истоки, традиции, современность». Цей проект ініціює ОУНБ ім. Д. Чижевського і громадська організація „Руський центр естетичного виховання” за підтримки Кіровоградської єпархії.

 На урочисте свято, в день Покрови Пресвятої Богородиці, до бібліотеки завітали почесні гості - Консул Генерального консульства Російської Федерації в Одесі, заступник керівника Представництва Росспівробітництва в Україні Юрій Діденко, який високо оцінив виставку і зазначив, що немає жодного напрямку в громадському житті, де б не було впливу православної церкви. Щиро дякуємо Юрію Юрійовичу за подароване рідкісне бібліофільне видання оповідань М. В. Гоголя «Петербургские рассказы».

Ця книга, яка отримала диплом «Краща книга України» на IV Київській міжнародній виставці-ярмарку, Гран-прі V Міжнародного конкурсу країн-учасниць СНД «Искусство книги», стане справжньою окрасою фонду обласної бібліотеки. Допоможуть в навчанні користувачам подаровані видання С. І. Сотникової «Музеология» (М., 2004), М. А. Полякової «Охрана культурного наследия России» (М., 2005), М. І. Костомарова «Богдан Хмельницкий» (К., 2004), цьогорічне одеське видання «Русский язык. Новые тренировочные упражнения» (за ред. Постоловский І. З., Діденко Ю.Ю. та ін.). Активна громадська діячка, Президент Міжнародного Гринівського фестивалю «Алые паруса», організатор цьогорічної Міжнародної виставки мистецтв в Одесі Маргарита Колобова подарувала бібліотеці каталог учасників даної виставки і видання власних віршів, прози та публіцистики «Небеса не возражают», що вийшло в Одесі у 2008 р.

Присутні священики - протоієрей Анотолій Герасимчук привітав зі святом Покрови гостей і усіх присутніх від імені Високопреосвященного Іоасафа, архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського, а протоієрей Євгеній Назаренко розповів про складні етапи розвитку православ’я на Русі. Заступник директора бібліотеки Оксана Ткаченко зазначила, що сучасна бібліотека є місцем зустрічі людей різних поглядів, різних течій. Ми будуємо партнерські стосунки з різними соціокультурними групами, громадськими об’єднаннями, творчими спілками тощо. Такий формат взаємовідносин підвищує імідж бібліотеки, довіру як до надійного партнера, що дає змогу об’єднуватись для вирішення завдань, які відповідають спільним інтересам.

 

Виставка працюватиме протягом кількох тижнів, тож кожен бажаючий може помилуватися іконами православних Святих, які вплинули на майбутню православну традицію, картинами кіровоградських художників релігійної тематики: Анатолія Шаповалова, Володимира Волохова, роботами майстринь декоративно-ужиткового мистецтва: Наталії Ніжнікової, Людмили Кривенко, Жанни Майхровської, Олени Драбенюк, Алли Фесько, Зінаїди Андріяшевської. І ознайомитися з інформаційно-ілюстративні матеріали про кіровоградські Храми, життєпис Святих в контексті історичних подій, історії, їхні долі.

 

Вхід на перегляд виставки – вільний.
Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

Більше фото тут


С. Приймак

Фото: Сергій Лазурський

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

«1025 лет Крещения Руси: истоки, традиции, современность»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua