[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Інформаційна сесія


Фон

Інформаційна сесія в Кіровограді


Протягом 2006-2008 років у п’яти областях: Кіровоградській, Львівській, Луганській, Херсонській, Хмельницькій здійснювався проект „Розвиток громадянського суспільства в Україні”, виконання якого забезпечувалося Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії в рамках Програми Добросусідства.

Українська виконавська організація „Творчий центр „Каунтерпарт” в межах вищеназваного проекту ОБСЄ оголосила другий конкурс на отримання мікро-грантів за напрямком „Представлення інтересів та захист прав людей з функціональними обмеженнями, дітей та молоді”. Кіровоградська регіональна бібліотечна асоціація взяла участь у конкурсі і отримала змогу реалізувати проект „Функціональні обмеження не обмежують наші права” протягом листопада 2007 – квітня 2008 років. Ми повідомляли про роботу,яка проводилася в рамках цього проекту, це і інформаційно-просвітницька кампанія з правової освіти для людей з обмеженими можливостями, і навчання бібліотекарів особливостям обслуговування неповносправних громадян, і створення для цієї вразливої категорії користувачів комфортного середовища в головному інформаційному закладі області, яким є обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського (дооблаштування пандуса поручнем та оснащення двох робочих місць для пріоритетного користування всесвітньою мережею в Інтернет-центрі бібліотеки).

1 липня відбулася інформаційна сесія в рамках проекту „Розвиток громадянського суспільства в Україні”, яка мала звітний характер. На сесію були запрошені Любомир Копай, Координатор проектів ОБСЄ в Україні, співробітники проекту Ірина Білоус, Антоніна Прудко, керівники українських виконавчих організацій, активісти ОГС, представники місцевих органів влади та журналісти.

З презентацією та аналізом досягнень у реалізації проекту „Функціональні обмеження не обмежують наші права” виступила його керівник О. Ткаченко. Оксана Василівна розповіла про історію успіху проекту і наголосила, що реалізація цього проекту дала можливість покращити обслуговування користувачів з функціональними обмеженнями, надати їм знання, які допоможуть захищати та представляти власні права.

Значення проектної діяльності важко переоцінити, оскільки це був один з перших проектів, спрямованих на захист прав людей з функціональними обмеженнями в Кіровоградській області.

На сесії також було представлено аналіз досягнень проектів за тематичними напрямками: „Дотримання прав людини у сфері діяльності правоохоронних органів” і „Прозорість і підзвітність органів влади”, які реалізовували громадські організації Кіровоградщини.

Пан Любомир був задоволений результатами проектів і у вітальному слові зазначив, що певний: завдяки проекту „Розвиток громадянського суспільства в Україні” ситуація з дотриманням прав в нашій області та державі загалом якщо не різко змінилася на краще, то є вагомі позитивні зрушення в цьому напрямку.



Фон


Фон

[ HOME ]

Інформаційна сесія
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2008 Webmaster: webmaster@library.kr.ua