[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон „Моя квітуча Україна - Івано-Франківщина”


Фон

Відкрилася фотовиставка «Івано-Франківщина – Прикарпаття»

Заяскравіла найзахідніша перлина держави – у холі обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського 12 квітня відбулася презентація фотовиставки проекту Сергія Зайцева «Моя квітуча Україна» – «Івано-Франківщина, Прикарпаття».

Організаторами виставки стали Кіровоградська обласна організація НСФХУ, Івано-Франківська обласна організація НСФХУ, Народний фотоклуб «Колумб» м. Тисмениця, Міжрегіональне об’єднання фотомитців. Перша в 2013 році виставка з глобального циклу «Моя квітуча Україна», який протягом попередніх років засвідчив свою унікальність, як завжди збирає друзів. Відкрила презентацію фотоекспозиції заступник директора обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського Оксана Ткаченко і подарувала гостям історичний нарис Володимира Шурапова «Марко Кропивницький та його спадкоємці» про 125-річний шлях Театру Марка Кропивницького, заснованого ним 27 жовтня 1882 року в Єлисаветграді, а також новий, 5 випуск «Бібліотечної орбіти Кіровоградщини» - як згадку про заклади культури області, які душевно збагачують кіровоградців та гостей міста.

Відзначили неповторність і самобутність виставки голова правління обласної організації Національної Спілки фотохудожників, Заслужений діяч мистецтв Польщі Володимир Мощинський. А також автор і меценат проекту «Моя квітуча Україна» Сергій Зайцев, який вручив дипломи учасників і каталоги виставки гостям – відповідальному секретарю Національної спілки фотохудожників України з організаційних питань Ростиславу Кондрату і члену Спілки фотохудожників України, художнику Міжнародної федерації фотомистецтва, екселенсу Міжнародної федерації фотомистецтва Яремі Проціву.

Ростислав Кондрат зауважив, що Івано-Франківщина – 12 фотовиставка з циклу «Моя квітуча Україна», є своєрідним екватором циклу, тож це накладає відповідальність за зміст і концепцію експозиції. І це завдання організатори успішно вирішили - виставка неповторна і має оригінальний прикарпатський, не схожий на інші, навіть близькі регіони, колорит, що відчули усі присутні на презентації. Гості, які прибули за кілька годин до відкриття і ознайомилися з роботою обласної бібліотеки, були захоплені широким спектром її діяльності і тим, що кожна людина – від дорослого до малого - знаходить в цьому храмі культури своє місце. Подарували чимало фотоальбомів та листівок, найяскравішими з яких є високополіграфічні видання «Панорама моєї країни - 2012» та «Фотопортрет - 2011», тож користувачі бібліотеки зможуть насолоджуватися високим фотомистецтвом сучасного формату.

Після відкриття у відділі мистецтв відбулася творча зустріч з Ростиславом Кондратом і Яремою Процівом. Ростислав Кондрат презентував два проекти Національної спілки фотохудожників України: Національний конкурс імені Степана Назаренка «Фотопортрет» (за три останні роки) і Міжнародний фотосалон «Панорама моєї країни». А Ярема Проців представив своє авторське портфоліо та міні-фотовиставку (теми: «Портрет», «Ню», «Пейзаж»). А також уперше – власний фотофільм «Проща», який був тепло і позитивно сприйнятим присутніми на зустрічі, оскільки несе ідею вічних цінностей толерантності, єднання і примирення між різними громадянами однієї великої країни – України. Цей фільм також потрапив у фонди бібліотеки.


Виставка «Моя квітуча Україна» – Прикарпаття – працює протягом місяця в холі ІІІ поверху обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського, запрошуємо насолоджуватися світлинами.

Вхід – вільний!

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

„Моя квітуча Україна - Івано-Франківщина”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua