[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Картографічні твори



Фон

Виставка географічних карт та інших картографічних документів під назвою:
“Картографічні твори: від раритетних до сучасних”

15 травня завершила свою роботу виставка географічних карт та інших картографічних документів під назвою: “Картографічні твори: від раритетних до сучасних”, що діяла протягом місяця у відділі документів з питань економіки, виробництва та природничих наук Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського.

Експозиція привернула увагу широкого кола відвідувачів бібліотеки: як спеціалістів — географів, геоекологів, геодезистів, екскурсоводів, працівників музеїв, істориків-архівістів, так і всіх, хто цікавиться історією картографії та мистецтвом створення картографічних документів. За час дії виставку переглянули та ознайомились з її експонатами понад 500 чоловік.

Відвідувачі виставки познайомилися з картографією минулих часів, старовинними, оригінальними, унікальними картами та атласами. Серед них картографічні документи різної тематики та призначення, що охоплювали період від середньовіччя до наших днів: раритетні та ексклюзивні картографічні твори, загальногеографічні карти, карти природних та суспільних явищ, авторські роботи кіровоградських фахівців.

Колектив відділу висловлює щиру подяку ініціатору створення експозиції голові Кіровоградського відділу Українського географічного товариства, доктору географічних наук, професору, завідувачу кафедри географії та геоекології КДПУ ім. В.Винниченка Анатолію Івановичу Кривульченку.

Хочемо подякувати і всім установам, які надали експонати для демонстрації, а саме: Державному архіву Кіровоградської області, Державному підприємству “Кіровоградський науково-дослідний проектний інститут землеустрою”, Державній льотній академії України, кафедрі географії та геоекології КДПУ ім. В. Винниченка.

Щиро вдячні і приватним особам — власникам та укладачам карт, які взяли участь в організації експозиції, особливо — старшому науковому співробітнику відділу історії Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Костянтину Шляховому.

   

   

   


Фон


Фон

[ HOME ]

Картографічні твори
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua