[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Відкриття виставки кераміки “Метаморфози”


Фон

Відкриття виставки кераміки “Метаморфози”

Кераміка — мистецтво дивних перетворень. Звичайний, непримітний матеріал в руках майстра набуває виразної форми, ошатно декорується, висихаючи, набуває певності міцності. І зовсім незбагненні зміни відбуваються вже в печі ...

Кераміка, як вид декоративно-ужикового мистецтва, поєднує у своїх творах декоративну і утилітарну функції. Проте художня кераміка нашого часу в своєму формотворенні часто виходить за межі утилітарних функцій і завдяки яскраво вираженій образотворчості набуває рис унікальних станкових творів. Мистецтво кераміки — нескінченний простір для творчого експериментування з формою, фактурою, декором, кольором ... Процес роботи над керамічним твором — це постійний рух, розвиток ідеї, зміни, перетворення в матеріалі, неочікувані ефекти ... Звісно, що таке захоплююче дійство не могло залишити байдужими і наших студентів.

31 травня о 14:00 у відділі мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського відбудеться відкриття виставки кераміки „Метаморфози”, присвячена саме цьому мистецтву дивних перетворень. Дана виставка є своєрідним творчим звітом наполегливої роботи студентів III, IV і V курсів кафедри образотворчого мистецтва та дизайну мистецького факультету КДПУ ім. Винниченка та викладача кераміки Кулініч Лариси Олександрівни. Представлені роботи демонструють інтерес до стилізації, вміння спостерігати і схоплювати найхарактерніше, прагнення оволодіння художньою мовою кераміки. Кожен виріб — це результат глибоких пошуків, наполегливої праці і співпраці, бо часто саме у співпраці народжуються чудові ідеї та проекти.

     

Вхід вільний.

Виставка працюватиме протягом червня.

Адреса: вул. Велика Перспективна, 24.



Фон


Фон

[ HOME ]

Відкриття виставки кераміки “Метаморфози”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua