[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Ювілейний літературний вечір Олександра Кердіваренка


Фон

Ювілейний літературний вечір,
присвячений 75-річчю Олександра Кердіваренка

29 червня о 16:00 в Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Д.І.Чижевського відбудеться ювілейний літературний вечір, присвячений 75-річчю Олександра Федоровича Кердіваренка, члена НСПУ, Заслуженого журналіста України, прозаїка, поета, громадського діяча, лауреата обласної літературної премії імені Є.Маланюка.

О.Кердіваренко родом із села Станкуватого Вільшанського району. Там же, у місцевому колгоспі, розпочалась його трудова біографія. Згодом – чотири роки служби на Балтійському флоті, навчання у Кіровоградському педуніверситеті (тоді інституті), учительська праця, робота у засобах масової інформації, у т.ч головним редактором обласної газети „Кіровоградська правда”, депутатська діяльність. За книгу публіцистики „Село – мій ревний біль” в 2010 році удостоєний обласної літературної премії імені Є.Маланюка. Має урядові нагороди.

І хоча журналістика – то справа його життя (довелось навіть очолювати обласну журналістську організацію), Олександра Федоровича приваблює і літературна творчість. Він – автор кількох книг прози та поезії: „А жито половіло”, „Дні білих камінців”, „Візит до Президента”, „Відпочинок з бараном”, „Йдучи в незвідані краї”, „Дірка в космоплані”, „Самі собі в своїй господі: Побачене. Почуте. Пережите”. Остання з перелічених буде презентована саме на ювілейному вечорі, оскільки є певною мірою підсумковою у тому сенсі, що акумулює життєвий досвід, болючі роздуми про долю батьківщини, про людину і її родовід, про відповідальність сьогодення перед майбутнім.

Головна тема публіцистичних і художніх творів О.Ф.Кердіваренка – це українське село як колиска нації, як її генофонд і джерело моральності та духовності. Саме селу і людям праці присвятив він свій непересічний різножанровий талант. Повісті і оповідання, нариси та маленькі оповідки, вірші і пародії, присвяти і гуморески, сатиричні твори і байки – кожен читач віднайде те, що близьке саме йому і стане співавтором, бо кожна книга має стільки авторів, скільки в неї читачів.

На літературному вечорі буде надане слово ювіляру та його колегам по перу, літературним побратимам та шанувальникам. Запитання можна готувати заздалегідь Запрошуємо приєднатись до шанувальників творчості Олександра Кердіваренка.

Вхід – вільний.

Адреса. вул: Велика Перспективна, 24




Фон


Фон

[ HOME ]

Ювілейний літературний вечір Олександра Кердіваренка
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua