[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон „Благословляю верность и любовь”



Фон

Літературна зустріч, присвячена пам’яті Поліни Коган
„Благословляю верность и любовь”



20 травня 2014 року о 12.00 у відділі краєзнавства відбудеться літературна зустріч на вшанування пам’яті відомої землячки, вчительки і поетеси Поліни Йосипівни Коган. Найкращі вірші П. Коган увійшли до двох поетичних збірок: «Давности нет» (1996р.) та «Благословляю верность и любовь» (2003р.)

Захід відбудеться у відділі краєзнавства (ІІІ поверх) обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського за адресою: вул. Велика Перспективна, 24.

Коротка біографічна довідка:

Поліна Коган народилась в Одесі в 1921 році. Після закінчення школи (1939 р.) юна поетеса (а писати вірші вона почала ще з п'яти років) вступила до Одеського університету на філологічний факультет. Студентські роки непрохано й жорстоко перервала Велика Вітчизняна війна. І от Поліна - медсестра військового госпіталя, який згодом евакуювали до Північної Осетії. Там вона працювала вихователем дитячого садка, потім диктором на радіо та, одночасно, помічником режисера та актрисою російського драматичного театру. Повернувшись до Одеси, Поліна Йосипівна закінчила навчання в університеті, а потім, у 1949-му, за направленням переїхала до міста Новоукраїнки, де протягом сорока років працювала вчителем російської мови та літератури, методистом, завідуючою відділом освіти. Всі ці роки поезія була поруч. Померла Поліна Коган 20 травня 2009 року на 88-му році життя.

Вхід – вільний.



[ HOME ]

„Благословляю верность и любовь”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua