[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Науково-практична конференція


Фон

Науково-практична конференція
"В майбутнє – разом з бібліотекою:
роль бібліотек у соціокультурній інфраструктурі регіону”
(22 - 23 вересня 2011 р.)

Напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек 22-23 вересня обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського проводить науково-практичну конференцію "В майбутнє – разом з бібліотекою: роль бібліотек у соціокультурній інфраструктурі регіону”, яка розпочнеться у четвер, 22 вересня об 11:00.

Одинадцять років ми живемо у ХХІ столітті. Цей період позначений інтенсивним та агресивним наступом інформаційних технологій, а також активним розповсюдженням електронної інформації та цифрового контенту. Такий стрімкий розвиток новітніх технологій в усіх сферах суспільного життя не залишив осторонь і книгозбірні. У суспільстві активно дискутується питання кризи сучасної бібліотеки. Як бути впливовою установою в соціокультурній інфраструктурі своєї області та необхідною місцевій громаді? Як утримати свій статус? Ці та інші питання будуть розкриті у доповідях учасників.

У конференції візьмуть участь завідуюча науково-дослідницьким відділом Національної бібліотеки України для дітей Ольга Петренко; завідувач наукового відділу народного мистецтва Національного музею архітектури та побуту України, доцент, кандидат історичних наук Олександр Босий; провідний мистецтвознавець Інституту мистецтвознавства фольклористики та етнології ім. М.Т. Рильського НАН України, аспірантка ІМФЕ ім. М.Т. Рильського НАН України Ірина Боса, громадські діячі, керівники бібліотек області, бібліотечні фахівці.

Серед доповідей, які будуть представлені на конференції, особливо вагомими є „В майбутнє – разом з бібліотекою: роль ОУНБ у соціокультурній інфраструктурі регіону на прикладі Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського” (заступник директора ОУНБ ім. Д. Чижевського Оксана Ткаченко); „Презентація проекту „Читаємо в новому форматі”. Відкриття електронного читального залу” (головний інженер відділу автоматизації ОУНБ ім. Д. Чижевського Олег Волохін); " „Єлисаветградський абрис. Персони українського театру – бібліографічний аспект” (заввідділом мистецтв ОУНБ ім. Д. Чижевського Світлана Ушакова); „Про позитивний досвід участі громадськості та бібліотеки у вирішенні місцевих проблем” (директор Онуфріївської ЦБС Наталія Сорока); „Проектна діяльність бібліотек - шлях до залучення інвестицій на соціальний розвиток територій” (директор Олександрійської МЦБС Жанна Городецька).

В рамках роботи конференції 22 вересня о 12:00 у відділі краєзнавства відбудеться урочисте відкриття фотовиставки „Гуцулія” за проектом „Мальовнича Україна” Міжрегіонального об’єднання фотомитців України (з Кіровоградщини, Вінниччини, Дніпропетровщини, Кривого Рогу, Київщини, Севастополя). Цей проект покликаний ознайомити кіровоградців та гостей міста з неповторними куточками України. „Гуцулія” - друга виставка циклу, яка презентує глядачам дивовижні краєвиди, побачені митцем та професійно відтворені засобами фотомистецтва, а також речі гуцульського побуту.


22 вересня о 16:00 заступник Генерального директора МААК „УРГА” Галина Кузьменко вручить книжкові подарунки бібліотекам області та іншим учасникам конференції від Міжнародної акціонерної авіакомпанії „УРГА”. Під час заходу декан факультету економіки та менеджменту КНТУ, кандидат економічних наук, доцент Олександр Левченко презентує книгу Галини Кузьменко „Одинадцять кроків до успіху”; головний бібліотекар відділу читальних залів Наталія Чуприна - „УРГА – мой дом”, „Женщина, на которой держится дом”; поетеса, член Національної спілки письменників України Антоніна Корінь представить поетичний переказ книги „Женщина, на которой держится дом”. Присутні зможуть переглянути відеофільм „Політ довжиною у 15 років”.

На відкритті конференції будуть підведені підсумки та відзначені переможці обласного конкурсу серед бібліотек області на краще видання „Бібліотечна орбіта Кіровоградщини”. На конкурс було подано 124 роботи. Переможці нагороджені у двох номінаціях: „Краще методичне видання” і „Краще бібліографічне видання”. В конкурсі взяли активну участь та були відзначені в числі кращих видання Олександрійських міської та районної, Кіровоградської, Світловодської, Знам”янської міських централізованих бібліотечних систем, Олександрівської районної бібліотеки для дорослих.

Учасники та гості конференції можуть познайомитися з виставками книг, малюнків, фотографій, творчих робіт талановитих митців, які будуть представлені у кожному відділі бібліотеки. Запрошуємо до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського.


Фон


Фон

[ HOME ]

Науково-практична конференція
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua