[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Виставка «Конституція України: аргументи на користь реформ»


Фон

Всенародне обговорення проекту Конституції

Прийняття 28 червня 1996 року Конституції України стало видатною подією в історії нашої держави та її народу, значною віхою в розвитку української державності. Конституція чітко визначила принципи побудови та організації державної влади.

Реформування Конституції за своєю суттю є творчим процесом національного державотворення. Він передбачає уточнення конституційно-правової регламентації питань, які є найважливішими для нашого суспільства на сучасному етапі розвитку. Це, насамперед, питання виборчих прав громадян, удосконалення судової системи, пошуку оптимальної для нашої держави моделі реалізації на практиці доктрини поділу влади тощо.

Оскільки гарантування прав і свобод громадян є одним з головних завдань конституційного процесу, то його важливою частиною постає і всенародне обговорення напрямків конституційного реформування. Саме на стимулювання цього актуального для нашого суспільства процесу і спрямована інформаційно-документальна виставка “Конституція України: аргументи на користь реформ”, представлена до уваги користувачів у відділі читальних залів (ІІІ поверх, сектор документів з філософії та права).

Документи експозиції знайомлять з питаннями демократичної трансформації нашого суспільства; реформування української політичної системи у напрямку створення і конституційного закріплення політичної моделі європейського типу; поглядами фахівців на конституційне реформування як складний і багатовекторний правотворчий процес.


Фон


Фон

[ HOME ]

Виставка «Конституція України: аргументи на користь реформ»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2009 Webmaster: webmaster@library.kr.ua