[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон С любовью к родному городу!


Фон

“С любовью к родному городу!”
Владимир Костанди

 

21 серпня 2013 року о 14.00 у відділі краєзнавства відбудеться презентація виставки художника Володимира Костанді “С любовью к родному городу!”

АвтопортретЧи може прізвище людини на генетичному рівні впливати на схильність до мистецтва — музики, живопису, скульптури. Говорячи про родину Костанді, можна з впевненістю відповісти, що так! Дідусь Володимира Євгеновича – Кіріак Костанді був відомим художником, а сьогодні його онук Володимир Костанді презентує в бібліотеці ім. Д.І.Чижевського свою чергову виставку “С любовью к родному городу!”, презентація якої відбудеться 21 серпня о 14.00. На виставці представлені картини художника, які він писав протягом багатьох років, але їх об`єднує одна спільна тема — це любов до рідного міста, до людей які в ньому живуть. Ми щодня проходимо знайомими вулицями, не звертаючи уваги на звичні нам будівлі, і тільки душа художника здатна сприймати все звичне по-новому, надавати важливе значення та сенс речам, що нас оточують. Кожна картина Володимира Костанді несе позитивну, “сонячну” енергетику, і назва виставки “С любовью к родному городу!” відкриває для нас частинку душі її творця.

Довідка:

Життя Володимира Євгеновича було сповнено творчими пошуками та досягненнями. Багато роботи, виховання п’ятьох дітей та прагнення до самовдосконалення зробили своє діло, і ось сьогодні перед нами повстає енергійний, сповнений життя, прагнень та планів на майбутнє чоловік. Зараз Володимир Костанді на відпочинку, але це не заважає йому як і раніше жити сповненим радощів життям. Він пише портрети, пейзажі, співає в хоровій капеллі “Червоної зірки” ім. Почапського, в концертній групі “Отрада”. За роки Володимир Євгенович зібрав чимало літератури по мистецтву, завжди приймає активну участь у виставках. Його роботи радували відвідувачів в картинній галереї, в бібліотеці ім. Д.І.Чижевського та інших бібліотеках міста.

Ніщо не минає в нашому житті безслідно, колись дідусь Володимира Євгеновича - Кіріак Костанді, що народився в сім`ї грецького емігранта був відомим художником і викладав в Одеському художньому училищі. Його учень Амшей Нюренберг так писав про свого вчителя: - “Костанди первый открыл тонкую и горячую красоту одесского пейзажа. И теперь вся одесская природа как будто носит на себе легкую печать его изумительного глаза, взволнованого сердца. Левитан открыл поэзию северной природы. Костанди — южной». В наш час ім`я Костанді носить художня школа Одеси та одна із вулиць міста.

А в 1935 році в Ленінграді народився Володимир Костанді. Його батько був капітаном третього рангу на лінкорі “Октябрьская революция” в Балтійському морі, а мати Зінаїда працювала костюмером в театрі. Родину роз`єднала трагедія війни, і брати Костанді — Володя і Женя були евакуйовані в Кіровську область. Вже після війни, працюючи на заводі “Червона зірка” Володимир закінчив Львівський поліграфічний університет ім. І.Федорова за фахом “художник-графік”.

Спокійний, доброзичливий, усміхнений, оптиміст, він завжди готовий допомогти всім, хто до нього буде звертатися. Любов до родини, живопису, пісні, мистецтва та взагалі до життя проявляється у всьому, що робить Володимир Костанді.

Запрошуємо всіх на відкриття виставки “С любовью к родному городу!”. Виставка експонуватиметься до 20 вересня.


₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

С любовью к родному городу!
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua