[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Оживають сторінки історії...


Фон

Оживають сторінки історії...

На червневих Краєзнавчих студіях запрошені мали нагоду познайомитися з істориком, краєзнавцем, автором книг та досліджень з історії Новоукраїнського району - Анатолієм Івановичем Ковирьовим.

Анатолій Іванович самовіддано й щиро захоплений історичним минулим своєї малої батьківщини, з ентузіазмом досліджує та пропагує матеріали з історії рідного села і району. В його творчому доробку понад 60 досліджень з історії Новоукраїнського району.

Зустріч пройшла в атмосфері дружнього спілкування та гарного настрою, а головне, була корисною як для автора, так і для всіх присутніх.

Дослідник історії Новоукраїнського району подарував більше 20 книг обласній бібліотеці ім. Д.І.Чижевського: “Рідна сторона” (історія сіл Новомиколаївської сільської ради), “Глодоси — роки боротьби”, ”Козацький батько. Життя та творчість письменника Юрія Дмитренка-Думича”, “З когорти добротворців (Надія Андріївна Калініченко)”, “Квіти для вчителя (Розвиток освіти Новоукраїнського району Кіровоградської області з найдавніших часів до 1991 року)”, “Перлина степу. Історія Новоукраїнського району Кіровоградської області з найдавніших часів до 1917 року”, “Терра козакіум. Основи козакології за Юрієм Дмитренком”, “Степи ковилові” (Заселення території Новомиколаївської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області від найдавніших часів)”, “Новоукраїнка: правда про голод 1932-1933 рр. Мовою документів та у спогадах очевидців”, “Хмелівський край у боротьбі за незалежність України (1904-1938), “Війна. Новоукраїнка 1941-1945”, “Вітер з півночі. Громадянська війна на території Новоукраїнського району 1905-1920 рр.”, “Спортивні зірки Новоукраїнщини. Спортивна хроніка”, “Повернуті імена.

Жертви політичних репресій Новоукраїнського району Кіровоградської області 20-40-х років”, “Благословенна земля (село Бобринка Бобринецького району)”, “Незабутні. Воїни Радянської Армії, які загинули при обороні та звільненні Новоукраїнського району в 1941-1944 роках”, “Село над Чорним Ташликом (Історія села Рівне Новоукраїнського району Кіровоградської області)”, “З Афганом у серці. Новоукраїнська районна організація ветеранів війни в Афганістані”, “Фотій Мелешко – Глодоський революціонер, повстанський отаман, письменник”, “Василь Недайкаша”.


Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського висловлює щиру подяку Вам, Анатолію Івановичу. Подаровані видання стануть джерелом поповнення краєзнавчого фонду та нададуть інформаційну допомогу користувачам бібліотеки з вивчення історії Новоукраїнщини.

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Оживають сторінки історії...
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua