[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Засідання «Краєзнавчих студій»


Фон

Відбудеться засідання «Краєзнавчих студій»


28 лютого о 14.00 у відділі краєзнавства відбудеться засідання «Краєзнавчих студій». Тема засідання «Історія міст і сіл України: Кіровоградська область - перспективи перевидання».

Історія міст і сіл Української РСР — енциклопедичне видання про історію міст та сіл України, що складається з 26 томів. Це перша фундаментальна історична праця, кожний том якої висвітлював історію населених пунктів окремих областей України, а їх на той час налічувалося майже 40 тисяч. Незважаючи на жорсткі ідеологічні обмеження Компартії, це була перша систематизована історія всіх міст, селищ міського типу, сіл - центрів сільських рад республіки, аналогів якій не було в жодній країні.

Сьогодні стоїть питання про перевидання «Історії міст і сіл Української РСР» у новій редакції (зі змінами та доповненнями). Роботу з підготовки видання до друку покладено на Національну спілку краєзнавців України.

Академік НАН України Тронько П.Т. зазначав: «Унікальність видання зобов'язує науковців, краєзнавчий актив, владні структури поставити на порядок денний питання про перевидання літопису на новій документальній базі з урахуванням високих вимог нашого часу».

Про актуальність перевидання енциклопедії свідчать як дискусії істориків та краєзнавців Одеси, Запоріжжя, Дніпропетровська, Нікополя та інших міст України, так і завдання процесу національно-культурного відродження українського народу. Для краєзнавців Кіровоградщини питання про нове видання історії Кіровоградської області також є одним із перспективних напрямів науково-дослідницької роботи.

До обговорення проблемного питання запрошені члени обласної організації Національної спілки краєзнавців України; історики та краєзнавці, працівники музеїв міста.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Засідання «Краєзнавчих студій»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua