[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон "Клаптикові дива"


Фон

23 квітня запрошуємо на відкриття виставки „Клаптикові дива”
в ОУНБ ім. Д.Чижевського


Увага! 23 квітня о 12:00 у відділі мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського відбудеться презентація персональної виставки „Клаптикові дива” члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, народної майстрині Людмили Іванівни Кривенко. Її сюжетні панно, пейзажі, натюрморти вирізняються особливим авторським почерком. Образи в них відзначаються кольоровим розмаїттям тканин, їх фактурами. Майстриня вдало використовує різні техніки клаптикового шитва, печворку: тканинну аплікацію, крейзі, вітраж, синель, барджелло, тканинну смальту тощо. Особливий ефект та завершеність надає її роботам художнє стібкування. Роботи майстрині експонувалися на численних виставках та конкурсах — у Києві, Харкові, Львові, Краснограді (Харківська область), Москві, Санкт-Петербурзі, Володимирі, Авіньоні (Франція).

Протягом останніх двох років Людмила Кривенко захопилася вивченням та виготовленням традиційної народної ляльки, насамперед української ляльки-мотанки. Багато її ляльок вже поселились в помешканнях міст України, Канади, Болгарії, Голландії, де вони нагадують своїм господарям про Україну, дарують їм радість і тепло та оберігають їх від усіляких негараздів. У лютому цього року колекція ляльок Людмили Кривенко, у складі української експозиції майстрів печворку, з великим успіхом була представлена на міжнародній виставці у м.Амстердам (Голландія).

З серпня 2011 року у відділі мистецтв бібліотеки ім. Дмитра Чижевського Людмила Іванівна проводить безкоштовні майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки.

Учасники захоплено розповідають про неповторну атмосферу, яку створює майстриня, про вміння передати навички, не приховуючи секретів професійної майстерності.

На третій персональній виставці представлено понад 30 художніх панно, велика колекція ляльок-мотанок та ляльок, вироблених з різних природних матеріалів, килимки та інші унікальні речі з елементами печворк. Родзинкою експозиції є її власна колекція наперстків з 20-ти країн світу.

На презентації Людмила Кривенко розповість про те, як створюються роботи, поділиться планами на майбутнє.

Запрошуємо усіх бажаючих на презентацію!

Вхід - вільний.



Фон


Фон

[ HOME ]

"Клаптикові дива"
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua