[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Круглий стіл. Семінар


Фон

Круглий стіл „Модель співпраці державних структур та громадських організацій Кіровоградської області з питань протидії торгівлі людьми”

9 липня в рамках проекту „Зміцнення потенціалу неурядових організацій Кіровоградської області у запобіганні торгівлі людьми”, підтриманого Міжнародною організацією з міграції, відбувся круглий стіл „Модель співпраці державних структур та громадських організацій Кіровоградської області з питань протидії торгівлі людьми”, який вела голова обласної інформаційної служби з актуальних питань жіноцтва Олена Гаращенко. В засіданні взяли участь представники громадських організацій (зі Світловодського, Олександрійського, Петрівського, Знам’янського, Гайворонського районів), а також завідуючі відділами у справах сім’ї, молоді та спорту РДА цих районів.

На засіданні виступили Л. Горошко, головний спеціаліст управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА (доповідь щодо аналізу ситуації у сфері протидії торгівлі людьми в Кіровоградській області), Ю. Подеряка, начальник облуправління УМВС в області по боротьбі з торгівлею людьми, О. Коломоєць, викладач Кіровоградського юридичного інституту ХНУВС, Б. Стоян, начальник інспекції по контролю за додержанням законодавства по зайнятості населення обласного центру зайнятості, С. Чернов, „Громадські ініціативи” (НУО).

Всі учасники круглого столу погодилися з думкою, що лише тісна співпраця державних структур та громадських організацій дасть ефективний результат у вирішенні проблем, пов’язаних з таким негативним явищем, як торгівля людьми.

Всього в засіданні круглого столу взяло участь 25 осіб.


Семінар в рамках проекту „Мережа громадянської освіти: правова освіта сільського населення”

10 липня відбувся підсумковий семінар в рамках проекту „Мережа громадянської освіти: правова освіта сільського населення”, який реалізує обласна інформаційна служба з актуальних питань жіноцтва (ОЖІС). На семінарі, який відкрила Олена Гаращенко, голова ОЖІС, були присутні представники 17 районних інформаційно-ресурсних центрів області (всього 25 осіб). На семінарі було представлено 26 соціальних (краєзнавчих, народознавчих, воєнно-патріотичних, соціально-побутових) ініціатив, виявлених під час реалізації проекту. Найбільш цікавими стали ініціативи сіл Долинського (видання брошури „Рідне село: люди, історія, події”), Знам’янського (встановлення пам’ятного знаку), Онуфріївського (включення території урочища „Маганове” до природно-заповідного фонду) районів.

Також на семінарі розглядалися питання інформаційно-видавничої діяльності проекту „Мережа громадянської освіти: правова освіта сільського населення”, аналіз веб-сайтів ІРЦ – партнерів та аналіз планово-звітної документації.

Незважаючи на те, що семінар мав насичену робочу програму, учасники мали змогу з’ясувати проблемні питання, обмінятися досвідом та отримати нові знання.



Фон


Фон

[ HOME ]

Круглий стіл. Семінар
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2008 Webmaster: webmaster@library.kr.ua