[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Кіровоградська область: Географічний атлас: Моя мала Батьківщина»


Фон

14 лютого презентовано географічний атлас «Кіровоградська область: Географічний атлас: Моя мала Батьківщина»


У відділі краєзнавства 14 лютого обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбулася презентація географічного атласу «Кіровоградська область: Географічний атлас: Моя мала Батьківщина».

Атлас розроблено викладачами кафедри географії та геоекології Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка в співпраці з київським видавництвом «Мапа».

Із особливостями атласу, принципами його укладання, структурою і змістом ознайомив присутніх голова редакційної колегії — доктор географічних наук, професор кафедри географії та геоекології КДПУ, професор Кривульченко А.І. Атлас базується на сучасній концептуальній основі з урахуванням нових методологічних підходів і відповідає програмі шкільного курсу «Рідний край». До атласу увійшли понад 17 оригінальних тематичних карт і план обласного центру, які докладно знайомлять читача з Кіровоградською областю: її географічним положенням, адміністративним устроєм, кліматом, грунтами, рослинним і тваринним світом, проблемами охорони природи, розвитком господарства, пам'ятками історії та культури, видатними земляками.

Фахівці вважають, що атлас може використовуватися як навчальний матеріал у школах та вищих навчальних закладах, а також зацікавить науковців та фахівців області. Автори видання також переконані, що видання зацікавить усіх, хто захоплюється екологією і краєзнавством.

Підвищенню ефективності сприйняття навчального матеріалу слугуватимуть пояснювальні тексти, діаграми, цікаві малюнки та ілюстрації.

Користувачі можуть ознайомитися з виданням у відділі документів з економічних, технічних і природничих наук, а також у відділі краєзнавства обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

«Кіровоградська область: Географічний атлас: Моя мала Батьківщина»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua