[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон МАЛОВІДОМИЙ ГЕРОЙ ЕПОХИ НАПОЛЕОНІВСЬКИХ ВІЙН ГЕНЕРАЛ-МАЙОР МИКОЛА ДАНИЛОВИЧ КУДАШЕВ


Фон

 

Засідання Краєзнавчих студій

“МАЛОВІДОМИЙ ГЕРОЙ ЕПОХИ НАПОЛЕОНІВСЬКИХ ВІЙН ГЕНЕРАЛ-МАЙОР МИКОЛА ДАНИЛОВИЧ КУДАШЕВ”

 

 

27 листопада о 14.00 у відділі краєзнавства відбудуться Краєзнавчі студії. Тема засідання: “МАЛОВІДОМИЙ ГЕРОЙ ЕПОХИ НАПОЛЕОНІВСЬКИХ ВІЙН ГЕНЕРАЛ-МАЙОР МИКОЛА ДАНИЛОВИЧ КУДАШЕВ”

В жовтні цього року виповнилося 200 років з дня смерті князя Миколи Даниловича Кудашева (1784—1813), генерала російської армії, героя Вітчизняної війни 1812 року, командира армійського партизанського загону.

Вітчизняна історична наука і досі не має спеціального дослідження, яке б торкалося життя і перебування на військової службі генерал-майора російської армії, князя Миколи Даниловича Кудашева, хоча невеличкі біографічні замітки про нього зустрічаються ще в дореволюційних енциклопедичних виданнях. Одна з гілок славетного роду дворян Кудашевих пов`язана з нашим краєм. Землі у сучасному Маловисківському районі належали Кудашевим з 1768 року. А місто Мала Виска спочатку називалось Кудашевим.

На засіданні Краєзнавчої студії кандидат історичних наук Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка Олександр Чорний ознайомить присутніх з невідомими сторінками особистого життя та військової кар`єри Миколи Даниловича, а також зв`язками роду Кудашевих з нашим краєм.

На зустріч запрошені краєзнавці, співробітники архівів, музеїв, читачі бібліотеки, студенти історичного факультету, кадети ліцею та всі бажаючі.

 

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

МАЛОВІДОМИЙ ГЕРОЙ ЕПОХИ НАПОЛЕОНІВСЬКИХ ВІЙН ГЕНЕРАЛ-МАЙОР МИКОЛА ДАНИЛОВИЧ КУДАШЕВ
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua