[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Ляльковий вернісаж


Фон

28 вересня - в бібліотеці відкриття виставки “Ляльковий вернісаж”


Відділ документів з питань економіки, виробництва та природничих наук запрошує на персональну виставку авторської ляльки Людмили Романової “Ляльковий вернісаж”, відкриття якої відбудеться 28 вересня о 13:00.

Авторка виставки живе й працює в Кіровограді, вона приватний підприємець. До заняття підприємницькою діяльністю пані Людмила працювала вихователем у дошкільному навчальному закладі, де багато уваги приділяла розвитку творчих здібностей дітей. Це були поробки з природних матеріалів, м’які іграшки, витинанки. Її роботи на конкурсах серед вихователів дитячих навчальних закладів посідали перші місця.

З часом більше уваги Людмила Михайлівна почала приділяти лялькарству, спочатку це був грійник на чайник, а потім - фольклорна лялька. Вперше цих ляльок побачила в Інтернеті і навіть не могла зрозуміти, з чого вони зроблені, була вражена, потім дізналася, що це текстильна скульптура, і спробувала сама виготовити таку ляльку. Тим паче, зараз цей напрям в рукотворному мистецтві став досить популярним. Для виготовлення текстильних ляльок використовують капрон, синтепон, нитки, дротяний каркас, біжутерію для прикрас.

На виставці представлено багато робіт фольклорної тематики: ляльки-обереги (в українських національних костюмах), ляльки-мотанки, грійники на чайники, казкові персонажі (баба Яга, гноми, східні красуні, циганки), сюжетні композиції (персонажі з гоголівських “Вечорів на хуторі біля Диканьки”: Голова, Солоха, Оксана, Вакула, чорт, диякон) тощо.

  

Авторка виставки закінчила курси крою та шиття, що дало їй змогу робити викрійки для своїх ляльок самостійно.

А ще на виставці є грійники на чайники та декілька вальдорфських ляльок. Чому вони так називаються? Вальдорфська лялька походить від вальдорфської школи, започаткованої Рудольфом Штайнером (1861 – 1925) в 1919 році в Штутгарті для дітей працівників тютюнової фабрики “Вальдорф-Асторі”. Ця лялька розроблена німецькими та швейцарськими педагогами спеціально для того, щоб зробити світ дитини гармонійним. Виготовляють їх лише з тих матеріалів, які не шкодять здоров’ю.

  

Усміхнені, розгнівані, з закоханими очима чи таємницею у погляді… У кожній ляльці можна знайти відображення людського характеру. Розмаїття образів захопить відвідувачів, роботи подарують людям радість та відкриють чарівний світ пригод.

Виставка працює у бібліотеці з 28 вересня по 14 жовтня 2012 року, без вихідних.

Запрошуємо на презентацію та до перегляду виставки!

Вхід - безкоштовний.

  

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Ляльковий вернісаж
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua