[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон „Чарівний квілінг”


Фон

„Чарівний квілінг”


11 вересня о 14:00 відділ документів з питань економіки, виробництва та природничих наук запрошує на відкриття персональної виставки робіт Світлани Мєхєр “Чарівний квілінг”.

Достовірно походження квілінгу невідоме, вважається, що він з`явився одразу після винаходу паперу в Китаї в 105 р. н.е. Інші джерела стверджують, що квілінг практикувався в Давньому Єгипті. Одне можна сказати напевно – квілінг має дуже багату історію.

Вперше документально квілінг згадано в 1200-х роках, але фактично почали ним займатися в 1500-1600-ті роки французькі та італійські черниці. Вони використовували рвані шматочки бібельдруку (особливо тонкий непрозорий папір) та гусяче пір`я, щоб прикрасити релігійні догмати та картини. Саме використання гусячого пір`я породило термін quilling.

У ХV столітті квілінг вважався мистецтвом, в ХІХ – це стало дорогою розвагою для придворних дам (і чи не єдиним способом рукоділля), оскільки папір, особливо кольоровий і високої якості, був дуже дорогим матеріалом. На жаль, папір - недовговічний матеріал і мало що збереглося від середньовічних шедеврів. Більшу частину ХХ століття він був забутим. І тільки наприкінці минулого століття квілінг відвойовує собі заслужене визнання, перетворюючись на повноцінне мистецтво. Зараз цим мистецтвом захоплюються люди різного віку та професій.

Авторка виставки Світлана Мєхєр за професією бухгалтер. Звісно, ця спеціальність пов’язана з точними науками, виключно з цифрами, а як відомо, цифри — це сухі факти і ніякої лірики. Але Світлана Василівна виявилася людиною творчою. З дитинства вона займалася шитвом, вишивкою, витинанкою, а їй завжди хотілося спробувати себе в чомусь новому. Тому вона почала опановувати техніку орігамі, а згодом - квілінг. І квілінг став її постійним захопленням, яким вона вже займається протягом двох років. На виставці представлено майже 40 робіт, переважно квіти. Роботи виконані як в традиційній техніці, так і в векторній та графічній.

Для квілінгу використовують спеціальний папір, який можна купити в магазинах, де є відділи для творчості. Але пані Світлана користується звичайним кольоровим папером для принтера, який нарізає смужками за допомогою лінійки, дошки та канцелярського ножа. Зразки для більшості своїх робіт авторка бере з Інтернету.

Дивлячись на картини Світлани Мєхєр, які наповнені яскравими барвами, радістю, душевним теплом, розумієш, що квілінг — це ювелірне мистецтво, втілене в паперових завитках. І якщо ви прийдете на виставку, то самі в цьому переконаєтеся.

Виставка триватиме з 11 вересня по 11 жовтня 2012 року.

Вхід безкоштовний.

Запрошуємо усіх до перегляду.

   

   

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

„Чарівний квілінг”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua