[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Візит Чарльза Лендрі до бібліотеки


Фон

Візит Чарльза Лендрі до бібліотеки


Головною подією минулого тижня став візит до Кіровограда міжнародного експерта з питань розвитку територій, автора книги "Креативне місто" Чарльза Лендрі.

Серед перших установ, що відвідав Чарльз Лендрі в нашому місті, була обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.Чижевського (до речі, один з найстарших закладів культури області). Кожен з відділів, до яких завітав гість, вразив його розмаїттям інформаційних послуг та інноваціями. Пан Чарльз побував у читальному залі та інформаційно-ресурсних центрах, що працюють при цьому відділі: Польському культурному центрі, Канадсько-українському бібліотечному центрі, Центрі європейської інформації. Також гість відвідав відділ документів іноземними мовами, де познайомився з роботою Центру „Вікно в Америку”, його ресурсами. Чарльза Лендрі особливо зацікавили можливості доступу до інформації, які надає бібліотека місцевій громаді за допомогою новітніх технологій. Це Інтернет - центр, де працює Регіональний тренінговий центр за Всеукраїнською програмою „Бібліоміст”, спеціалізований комп’ютерний майданчик для людей з вадами зору „ІнтерСвіт”, зона WI-Fi, електронний читальний зал, де кожен може читати книги за допомогою сучасних електронних пристроїв. На запитання про фінансування таких послуг пан Лендрі з подивом дізнався, що вони надаються кіровоградцям та гостям міста, насамперед, завдяки активній проектній діяльності, що провадить згуртована та творча команда бібліотекарів на чолі з директором бібліотеки Оленою Гаращенко.

У відділі мистецтв Чарльз Лендрі захопився виставкою художніх робіт митця Андрія Ліпатова. Наповнені яскравими, сонячними фарбами та пронизані життєвим оптимізмом картини справили на нього надзвичайне враження

Приємним сюрпризом для гостя стали відвідини відділу рідкісних і цінних документів, де бібліотекарі підготували міні-виставку видань англійських поетів та письменників різних століть. Також тут він дізнався, що бібліотека проводить значну роботу з оцифрування рідкісних і особливо цінних книг, аби кожен бажаючий міг познайомитися з культурною спадщиною у Всесвітній мережі, на сайті бібліотеки в розділі „Електронний музей книги”.

Фойє та холи бібліотеки - це постійно діюча художня "міні-галерея", де демонструються роботи художників, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, фотомитців, виставляються роботи міжнародного та загальнодержавного значення, що теж сподобалося Чарльзу Лендрі.

Бездоганне знання англійської мови директора бібліотеки Олени Гаращенко дозволило вільно і невимушено спілкуватися з високим гостем. Ознайомившись з роботою бібліотеки, пан Лендрі поставив запитання: „Чи всі заклади культури міста такі ж креативні?”

Відвідуючи відділи та інформаційно-ресурсні центри, Чарльз Лендрі відзначив мистецтво бібліотекарів створити затишок і комфорт, гармонійно і вдало поєднуючи предмети інтер’єру та живі рослини.

Згодом, на зустрічі творчої інтелігенції в обласному художньому музеї Чарльз Лендрі дав високу оцінку нашій бібліотеці.

Наприкінці зустрічі гість подарував бібліотеці диски: відеофільм „Чарльз Лендрі і Мистецтво створення міст” (режисер Пітер Кагеялк) та аудіо-диск „Креативне місто: його виникнення і майбутнє”, де пан Лендрі сам читає лекцію.

Фоторепортаж

   

   

  



Фон


Фон

[ HOME ]

Візит Чарльза Лендрі до бібліотеки
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua