[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Літо – час відпочинку і книги!



Фон

Літо – час відпочинку і книги!

Протягом усього життя ми звертаємося до книги. Батьки читали нам казки, віршики, коли ми не вміли ще говорити. З дитячих років книга допомагає нам дізнатися про себе й пізнати світ, який навколо нас. Часто трапляється, що вчасно прочитана книга підказує людині вибір життєвого шляху, професії. Книга допомагає в навчанні та самовихованні, збагачує знання, народжує мрії і вчить, як їх здійснити. Річард де Беріказов: „Яке величезне щастя – пізнання ховається в книжках! Як легко й відверто довіряємо ми книжці таємницю свого неуцтва. Книжки – вчителі, що наставляють нас без різок і лінійки, без лайки і гніву. Підійдеш до них – вони не дрімають, запитаєш у них щось – вони не тікають, помилишся – вони не насміхаються”.

На книжковій виставці „Через книжку до духовності дитини”, що працює у відділі читальних залів, представлені книги та періодичні видання, в яких висвітлюється те, що книга є важливим засобом пізнання та інтелектуальних здібностей дитини. Із книги Бориса Бегака „Воспитание искусством” читач може дізнатися про те, як дитину змалку треба привчати самостійно і змістовно проводити дозвілля за допомогою книги, працювати з книгою систематично, а не час від часу.

Щоб зберегти у собі й у своїх дітях духовний код власного народу, людства, частіше берімо до рук книгу і привчаймо до читання малечу. Як це робити? Дізнайтеся з сучасного журналу „Аленка +Сережка”. В книжці „Домашня бібліотека” доктора педагогічних наук Володимира Крейденка одна з глав присвячена дитячій книзі в родині. Головне завдання домашньої бібліотеки - навчити дітей цінувати книгу, відчувати в ній щоденну потребу. Бо прекрасна книга, прочитана в дитинстві, може залишити в душі слід на все життя.

Виставка працюватиме до 25 червня.


1 червня — День захисту дітей — свято не лише наших найменших громадян, але і свято кожного. Адже всі ми колись були дітьми. "Діти - наше щастя, окраса і любов" таку назву має книжкова виставка, яка працює у відділі міського абонемента ОУНБ ім. Д.Чижевського з 28 травня.

Виставка розрахована на широке коло читачів. Щось цікаве на ній знайде кожен з користувачів: дорослі і діти, батьки і вчителі. На ній представлена різнопланова література: з педагогіки та дитячої психології, медицини, художні твори для дітей.

Дитинство - золота пора. Але щоб ця пора була дійсно золотою, дитина повинна бути здоровою і щасливою.

Книга відомого американського педіатра і педагога Бенджаміна Спока "Дитина та догляд за нею" здобула довіру батьків у всьому світі. Секрет її популярності у тому, що автор, дотримуючись універсального "закону щастя й здоров'я дитини", надає мудрі та корисні поради батькам, пропонує прості рішення найскладніших питань і проблем, які виникають у процесі догляду за дитиною, її виховання та лікування.

Методичні рекомендації "Інтелектуальні ігри" І. Дубинського та Н. Котелянець містять у собі досить цікавий матеріал у вигляді ребусів, кросвордів, чайнвордів, в яких зашифровані приказки, прислів'я та інше, які мають пізнавальне та виховне значення у трудовому навчанні; стануть у нагоді вчителям та студентам-практикантам педагогічних факультетів під час розробки і складання конспектів уроків з трудового навчання, зроблять такі уроки більш змістовними, пізнавальними, цікавими.

Для українських дітей рідна мова має стати невимушеною, природною мовою і повсякденного спілкування, і піднесених думок. На виставці представлена книга Н. Хаткіної "Мови чисте джерело". Автор книги намагається обійтися без зайвої дидактики, скористатися чистим джерелом народного гумору та фольклорної поетики. Граючись та сміючись, розвиваючи фантазію та виконуючи нескладні завдання, діти поринуть у світ рідної мови, припадуть до чистого джерела народного світогляду.

Ще одне цікаве і корисне видання для дітей - книга А.Потапової "Світ навколо тебе. Поради розумника Дмуха". Що робити, коли твій щоденник випадково знайшов сусід по парті і читає його на весь клас? Чи може друг кинути у скрутну хвилину? Чи варто лякатися "страшного" жука? Про це та багато іншого прочитають у цій книзі дівчатка та хлопчики. "Світ навколо тебе" також може стати у пригоді й вчителям для позашкільних бесід.

На виставці також представлена художня література для дітей: казки українських та зарубіжних письменників.

Виставка працюватиме протягом всього літа - до 1 вересня.


[ HOME ]

Літо – час відпочинку і книги!
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2010 Webmaster: webmaster@library.kr.ua