[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Літо кличе: читай! або Читання для тат і мам


Фон

Літо кличе: читай! або Читання для тат і мам

Кожен батько і кожна мати хочуть бачити свою дитину розумною, розвиненою, успішною. Щоб дитина була саме такою, батькам допоможе бібліотека. А саме, книги, які дадуть відповіді на питання, що хвилюють татусів і матусь.
Як часто ви читаєте популярну літературу з психології та педагогіки? Яка улюблена казка вашої дитини?

“Спілкуватися з дитиною. Як?” Таку назву має книга Юлії Гіппенрейтер. Малюк, який отримує повноцінне харчування та гарний медичний догляд, але позбавлений повноцінного спілкування з дорослим, погано розвивається не завжди психічно, а й фізично: він не росте, худне, втрачає інтерес до життя. “Проблемні”, “важкі”, “неслухняні” та “неможливі” діти, так само як діти “з комплексами”, “затуркані” чи “нещасні” - завжди результат взаємин у сім'ї, що неправильно склалися. Книга Юлії Гіппенрейтер спрямована на гармонізацію взаємовідносин у сім'ї, адже стиль спілкування батьків позначається на майбутньому їхньої дитини.

Цікавою і корисною для батьків буде книга Світлани Мірошніченко “Ім'я і гороскоп: Вплив на долю і здібності дитини”. Кожна дитина — майбутній геній. Треба тільки розкрити приховані в ній можливості. Знаки зодіаку, старовинна система визначення темпераменту й інші методи та техніки, спрямовані на пізнання природи людини, стануть вам у нагоді. Допоможіть інтелектуальному й духовному розвитку дитини, скориставшись цією книгою.

Гра — ефективний інструмент, за допомогою якого можна зробити з дитини справжнього генія. Книга Тетяни Телєжнікової “Ваш малюк — геній: Кращі ігри, що розвивають інтелект і творчі здібності” навчить батьків грати з дитиною, зробивши гру засобом розвитку творчих та інтелектуальних здібностей малюка. У виданні детально висвітлено сучасні методики розвитку розумових здібностей у процесі гри, подано цінні педагогічні та психологічні рекомендації для батьків і вихователів. Вашій увазі пропонуються кращі ігри, розроблені вітчизняними й зарубіжними педагогами.

Визначні педагоги всіх часів і народів стверджують, що дитинство без гри — неповноцінне.

Ігри існують стільки часу, скільки існує людство. Спершу їх використовували в ритуальних дійствах — за допомогою гри наші пращури намагалися задобрити язичницьких богів, викликати прихильність природи, відігнати від себе злих духів. З удосконаленням людини гра втрачала первісне значення. Дедалі більше вона ставала елементом розваг та забав, зберігаючи при цьому народні звичаї, багатий історичний, військовий та життєвий досвід. Значною мірою гра сприяє розвитку індивідуальних здібностей дитини, допомагає позбутися багатьох фізичних та психологічних вад.

“Дитячі ігри та розваги: Популярний посібник для педагогів, дітей та батьків” (упорядник Ігор Січовик). Вихід цієї книжки — чи не перша спроба зібрати під однією обкладинкою таку кількість дитячих народних ігор, лічилок, скоромовок, примовлянок, головоломок. Пропоноване видання стане у пригоді дітям і батькам.

Дитяче здоров'я — предмет особливих турбот, хвилювань, а також, на жаль, забобонів, які інколи є не менш згубними, ніж хвороба. Видання Арсенія Ільяшенка “Найновіший довідник сімейного дитячого лікаря” надасть батькам рекомендації, які допоможуть зберегти та зміцнити здоров'я дитини.

Книга відомого американського педіатра і педагога Бенджаміна Спока “Дитина та догляд за нею” давно і певно здобула довіру батьків у всьому світі. Секрет її популярності у тому, що автор, додержуючись універсального “закону щастя й здоров'я дитини”, надає мудрі та корисні поради батькам, пропонує прості рішення найскладніших питань і проблем, які виникають у процесі догляду за дитиною, її виховання та лікування.

З книгою доктора Спока батьки можуть почуватися впевнено і спокійно — ніякі дитячі сюрпризи та примхи їх не злякають.

В усі часи діти любили казки. Сучасна малеча має можливість прослуховувати аудіокниги. У відділі абонемента обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського представлені книги для дітей та музичні казки від В'ячеслава Полянського (“Ще раз про Червону Шапочку”, “Маша і Колобок”, “Жирафа та Носоріг”), казки Сашка Лірника для дітей і дорослих (“Як козак з відьмою женився”, “Про шевця Віника, Смерть, золотий перстень і долю”, “Про вдову Ганну Шулячку, Чорного козака і страшне закляття” та інші), українські народні та українські чарівні казки від тітки Ориськи та діда Панька.

У збірнику “Казки Дідуся Панаса” зібрані кращі твори для дітей Івана Франка (“Фарбований лис”, “Заєць і їжак”, “Заєць і ведмідь”), байки Леоніда Глібова, Степана Руданського та Євгена Гребінки.

Запрошуємо батьків і дітей до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 19.00, в суботу з 10.00 до 18.00 (без обідньої перерви), неділя - вихідний. У відділі абонемента вся література видається на певний термін додому.

Проведіть літо з користю! І пам'ятайте, що діти — це і щастя, і турбота, і робота без відпочинку й вихідних.

 Наталія Білаш, завідуюча відділом абонемента

   

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Літо кличе: читай! або Читання для тат і мам
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua