[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Цвітуть осінні тихі небеса...»


Фон

«Цвітуть осінні тихі небеса...»

Так називались літературно-музичні читання, присвячені 100-літтю від дня народження Андрія Самійловича Малишка. А відбувся захід у відділі читальних залів ОУНБ імені Д.І.Чижевського саме 14 листопада, в день, коли вся Україна вшановувала талант відомого українського поета-пісняра.

Андрій Малишко написав велику кількість високохудожніх творів, видав близько сорока поетичних збірок. Творчість поета розвивалася в річищі української народнопісенної традиції. Він широко використовував фольклорні образи, користувався формою народних поезій, часто просто стилізував свої поезії під народні пісні.

І тому гостей бібліотеки — науковців, учителів, студентську молодь глибоко вразив колорит чарівних пісень на слова Малишка, ніжно полонив ліричний струмінь поезій митця.

Цікавим для наших слухачів було й поглиблене знайомство з особистістю поета, його оточенням, життєвим кредо, багатогранною художньою палітрою. Талановитими виконавцями поетичних творів Андрія Самійловича стали студенти третіх — шостих курсів Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Крім віршів, коротких екскурсів у біографію митця, відвідувачі свята споглядали кадри документального кіно про поета, чули його неповторний голос в аудіозаписах.

У фінальних акордах зустрічі пролунала “Пісня про рушник”, яку з задоволенням підхопив увесь зал.

Тож, завдяки такому дійству, світ Малишка ніби наблизився до нас, сучасників, став більш реальним і відчутним. Безумовно, найсокровеннішим і найціннішим у цьому було — пізнати таїну поета, розкрити для себе художню гармонію його слова, ствердити високу віру в людину, чистоту її душі.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

«Цвітуть осінні тихі небеса...»
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua