[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Літературна премія імені Євгена Маланюка - 2013



Фон

Літературна премія імені Євгена Маланюка - 2013



4 лютого о 15.00 в бібліотеці ім.Д.І.Чижевського відбудуться урочистості з нагоди вручення обласної літературної премії імені Євгена Маланюка за 2013 рік.

Євген Маланюк – український поет, культуролог, літературний критик; одна з найяскравіших і найталановитіших постатей вітчизняної літератури ХХ століття.

Рішенням Кіровоградської обласної ради від 19 квітня 2002 року №13 засновано обласну літературну премію імені Євгена Маланюка, яка є творчою відзнакою, що нею нагороджуються літератори Кіровоградської області за високохудожні твори, спрямовані на ствердження гуманістичних ідеалів, збагачення історичної спадщини народу, державотворення та демократизацію суспільства.

Автор твору-переможця отримує звання „Лауреат обласної літературної премії імені Євгена Маланюка” та диплом встановленого зразка, нагрудний знак лауреата, почесну відзнаку обласної ради і обласної державної адміністрації — скульптуру „Степовий орел” та грошову частину премії.

Вручення обласної літературної премії імені Євгена Маланюка за 2013 рік відбудеться в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. І. Чижевського. Підведення підсумків конкурсу на здобуття обласної літературної премії імені Євгена Маланюка за 2013 рік та нагородження лауреатів проводить Микола Михайлович Ковальчук, голова обласної ради, голова журі обласної літературної премії імені Євгена Маланюка.

Лауреатами обласної літературної премії імені Євгена Маланюка за 2013 рік стали:

  • в номінації „Поезія” (у тому числі драматичні твори і переклади) – Олександр Архангельський за переклад поезій Євгена Маланюка «Єдиним сном, єдиним болем»;

  • в номінації „Проза” (у тому числі драматичні твори і переклади) – Анатолій Загравенко «Твори»;

  • в номінації „Літературознавство та публіцистика” – Сергій Михида «Психопоетика українського модерну: проблема реконструкції особистості письменника».

В урочистій церемонії нагородження беруть участь члени журі обласної літературної премії імені Євгена Маланюка, письменники, викладачі вузів, бібліотечні фахівці, вчителі, користувачі бібліотеки та всі, хто цікавиться літературним життям краю.

 


[ HOME ]

Літературна премія імені Євгена Маланюка - 2013
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua