[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Літературна премія імені Євгена Маланюка - 2013



Фон

Відбулася урочиста церемонія вручення обласної літературної
премії імені Євгена Маланюка за 2013 рік

4 лютого в обласній бібліотеці ім.Д.І.Чижевського відбулось вручення обласної літературної премії імені Євгена Маланюка за 2013 рік.

Відкрила урочисту церемонію директор бібліотеки, Заслужений працівник культури України Олена Гаращенко, яка відзначила, що премія присуджується щорічно в день народження однієї з найяскравіших і найталановитіших постатей вітчизняної літератури ХХ століття – Євгена Маланюка, українського поета, культуролога, літературного критика.

Оголосив підсумки конкурсу на здобуття обласної літературної премії імені Євгена Маланюка за 2013 рік і нагородив лауреатів голова обласної ради, голова журі обласної літературної премії ім. Є. Маланюка Микола Ковальчук. Привітавши місцеву громаду з тим, що список визначних письменників-земляків поповнюється ще трьома яскравими постатями, голова журі відзначив, що вони беруть на себе роль нових поводирів для нового покоління.

Лауреатами обласної літературної премії імені Євгена Маланюка за 2013 рік стали:

  • у номінації «Поезія (у тому числі драматичні твори і переклади)» — Олександр Архангельський за книгу перекладів «Єдиним сном, єдиним болем…»;

  • у номінації «Проза (у тому числі драматичні твори і переклади)» — Анатолій Загравенко за збірку «Твори» ІІ том «Проза»;

  • у номінації «Літературознавство і публіцистика» — Сергій Михида за книгу «Психопоетика українського модерну».

      

Переможці разом з грошовою винагородою отримали диплом, нагрудний знак лауреата премії та почесну відзнаку обласної ради і обласної державної адміністрації — скульптуру «Степовий орел».

Гості свята насолоджувалися музичними композиціями у виконанні квартету солістів камерного оркестру Кіровоградської обласної філармонії «Концертіно» (художній керівник – Заслужений діяч мистецтв України Наталія Хілобокова) ; звучали поезії Євгена Маланюка, які читали учень 10 класу Кіровоградського Обласного комплексу «Гімназія- інтернат - школа мистецтв» Віктор Шутенко та студентка КНТУ Тетяна Чепа.

В урочистостях взяли участь письменники, викладачі вузів, бібліотечні фахівці, вчителі, користувачі бібліотеки та всі, хто цікавиться літературним життям краю.

 


[ HOME ]

Літературна премія імені Євгена Маланюка - 2013
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2014 Webmaster: webmaster@library.kr.ua