[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Барвистий світ Малишкового слова


Фон

Барвистий світ Малишкового слова
(до 100-річчя від дня народження українського поета Андрія Малишка)


В середу, 14 листопада о 14.00 у відділі читальних залів обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д.І.Чижевського відбудуться літературно-музичні читання “Цвітуть осінні тихі небеса”. Захід присвячений 100-літтю від дня народження Андрія Малишка. Наразі святкування цієї події відбуватиметься в Україні на високому державному рівні.

Ніжний лірик і мужній воїн, якого по праву названо Сурмачем — таким увійшов Андрій Малишко в життя нашого народу. Його творчість розвивалась у річищі української народнопісенної традиції. Естетичний ідеал Малишка сформувався під впливом народних уявлень про красу як гармонію людини і природи; його світогляд вибудовувався на ґрунті народного розуміння справедливого життєустрою.

Сам Андрій Малишко — поет-лірик від Бога. Його голос, то ніжний і схвильований, як перші слова кохання, то гнівний, сповнений пристрасті вибухової сили вводить у безмежний світ Краси і Поезії. Навіть у сузір'ї визначних талантів, яких дала українська земля світові у ХХ столітті, постать Андрія Малишка не тьмяніє, вирізняється глибокою поетичною самобутністю, власним баченням світу, органічним єдинокорінням з народнопоетичною творчістю, інтимним тоном звучання. А ще — пісенністю своєї лірики, тим, що кожен її рядок бринить за камертоном української народної пісні.

Тож, гостям бібліотеки стане цікавим поглиблене знайомство з особистістю митця, його оточенням, життєвим кредо, його творчою палітрою. Адже крім віршів, коротких екскурсів у його біографію, відвідувачі свята зможуть споглядати документальні кадри з його участю, почути пісні на слова А.Малишка.

Для наших гостей студентів Кіровоградського будівельного технікуму, вихованців кіровоградських шкіл світ Малишка оживе завдяки талантам і пристрасним здібностям студентів Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Гостинно запрошуємо прихильників таланту Андрія Самійловича Малишка, а також усіх любителів українського художнього й пісенного слова.

Вхід - вільний!

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



[ HOME ]

Барвистий світ Малишкового слова
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua