[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Березневі перлинки


Фон

БЕРЕЗНЕВІ ПЕРЛИНКИ


Прислухайтеся, як дзюрчать швидкі, прозорі струмочки… Ви відчуваєте?.. Життя починається з початку, з приходом весни. Березень – перший місяць весни – це весна світла. Це не тільки відблиск крижинок і веселе щебетання птахів. Березень – це початок тепла, краси, кохання. Пробудження жінки - майстрині, художниці, таланту.

І тому невипадково саме в ці перші весняні дні наша бібліотека заіскрилася розмаїттям фарб, гомоном молоді та сонячними посмішками.
Ніжне мереживо серветок, доріжок, скатертин, шторок, завісок, фіранок, порт'єрок, відкрилося 4 березня для поціновувачів мистецького таланту у персональній виставці авторського трикотажу Вікторії Кравчук, члена клубу народних ремесел „Ниточка”. Гачок, спиці і клубочок ниток – ось нібито і все, що потрібно майстрині. Але насправді потрібно набагато більше – потрібно віддати серце і душу улюбленій справі. Авторка робіт розповіла, що продовжує родинне захоплення, те, чим любила займатися бабуся, чому навчала мама. Але набагато яскравіше забуяв талант пані Вікторії після навчання в школі дизайну в Учбовому Центрі „Останкіно”. Десятирічний досвід дизайнерської роботи в Росії цього періоду важко переоцінити. Про це наочно могли пересвідчитися гості презентації.
Справжній феєрверк емоцій серед присутніх викликав показ моделей одягу. Ексклюзивні комплекти одягу демонстрували веселі, чарівні та стрункі дівчата. Сукні, светрики, кофтини, накидки, туніки, маєчки, шапочки, шалі і ще безліч цікавих аксесуарів до них в ліричному музичному супроводі створили неповторний святковий калейдоскоп. Це перший такий показ в історії клубу народних ремесел „Ниточка”, і його успішність надихає учасників на створення власного, клубного, модельного агентства. Хоча показ моделей вже відбувся, виставка продовжує свою роботу. Оригінальні вироби – предмети інтер'єру, одяг та аксесуари – можна самому оцінити у відділі краєзнавства.

    

А 6 березня, майже в переддень Жіночого свята, у відділі мистецтв засяяли дивовижні квіти, запурхали казкові метелики. Це відбулося з відкриттям виставки робіт викладачів та студентів кафедри образотворчого мистецтва та дизайну КДПУ ім. В. Винниченка „Мистецтво витинанки”.
Витинанка народилася в Китаї, але розквітла саме в Україні, де стала прикрасою будь-якої світлиці, ознакою досконалості і смаку господині. На виставці представлено близько півсотні робіт талановитих студентів, що є яскравим свідченням не лише технічної, а й їхньої естетичної, художньої майстерності. Відчути подих весни і отримати естетичну насолоду від перегляду неперевершених витинанок - запрошуємо у відділ мистецтв.

    

Не випадково перше свято весни – День жінок. Вітаємо всіх представниць чарівної статі зі святом 8 Березня. Ви поєднали в собі все: і теплоту душі, і ніжність, і гармонію витонченості, і дивовижну проникливість. Бажаємо надалі залишатися такими і продовжувати дивувати нас усіх своїми світлинами душ.

Зі святом вас!



Фон


Фон

[ HOME ]

Березневі перлинки
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2008 Webmaster: webmaster@library.kr.ua