[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Математична фантазія



Фон

Математична фантазія

На початку ХХ століття в одній із країн оголосили конкурс на незвичайні книги — про те, як люди жили без вогню, колеса, машин, телефону і ...математики. Усі книги були написані, крім останньої. Для уявлення життя людини без елементарних математичних знань фантазії було замало.

Число... Скільки таємниць породило воно, скільки їх ще приховує? Багато щасливих осяянь, а водночас і невідворотних трагедій принесло воно людському розвитку. Без числа немає науки математики, а без математики — цивілізованого життя.

Справді, ми постійно щось лічимо: дні, місяці, роки, секунди. Але щоб стати цілком буденним, таке заняття мало пройти довговічну історію вдосконалення, практичної перевірки.

Про родовід числа , про історію розвитку математичної думки від палеоліту до наших днів можна дізнатись з виставки “Математична фантазія”, яка буде функціонувати у відділі документів з питань економіки, виробництва та природничих наук з 17 травня по 1 липня 2011 р.

Виставка розрахована на широке коло користувачів, всіх, хто полюбляє розгадувати математичні головоломки, ребуси, кросворди, вирішувати різноманітні задачі будь- якої складності, цікавиться математичними іграми.

Також ви дізнаєтесь чому до 1945 р. у Львові не було жодного будинку за номером 13, чому в Лондоні в 1930 р. була підписана петиція про відміну 13-х номерів всіх будинків, чому число 36 у піфагорійців було найвищою клятвою, чому з числом 40 пов'язано багато народних прикмет, релігійних обрядів і легенд та ще багато інших цікавинок з історії такої звичайної, або, все ж таки “незвичайної” науки — математики.

Викладачі загальноосвітніх шкіл знайдуть корисні поради з розробки цікавих математичних уроків та матеріали на допомогу керівникам математичних гуртків.

Запрошуємо на виставку!


[ HOME ]

Математична фантазія
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua