[HOME]
Поточні новини  
DC.Metadata
Повернутися
[ HOME ]
Другий з'їзд представників регіональних бібліотечних центрів у Москві


Делегація бібліотекарів Кіровограда повернулася із Другого з'їзду представників регіональних бібліотечних центрів, створених інститутом "Відкрите суспільство", Фондом Сороса, та Росією в рамках мегапроекту "Пушкінська бібліотека", який працював працював 2 дні в приміщенні Російської академії державної служби при Президентові Російської Федерації в Москві.

На з'їзд зібралися керівники органів культури, директори національних і центральних бібліотек 22-х держав: Росії, країн СНД, Балтії, Болгарії та Монголії, письменники. За п'ять років, дякуючи мегапроекту "Пушкінська бібліотека", 5000 бібліотек названих держав поповнились 12-ма мільонами нових книг, журналів, відеокасет, компакт-дисків та електронних баз даних.

Наша обласна бібліотека, яка є регіональним центром мегапроекту "Пушкінська бібліотека", куди входить 14 бібліотек, за цей час одержала 1037 примірників різних інформаційних документів.

Особливо заслуговує на увагу й підтримку досвід Росії щодо реалізації спільної з Міністерством культури і Міністерством у справах друку програма "Сільська бібліотека". Дякуючи підтримці місцевих органів самоврядування, третина сільських бібліотек Росії одержала півтора мільони книг російських видавництв.

Ми були учасниками творчих зустрічей з письменниками Борисом Акуніним та Григорієм Баклановим, від яких одержали в дарунок книги для бібліотеки.

З'їзд, на якому Україну представляли Національна бібліотека та Харківська, Чернівецька і Кіровоградська, наукові збагатив нас досвідом і творчим спілкуванням з колегами, що завжди є поштовхом до нових задумів і справ.

Головне, що проект, за яким ми можемо за пільговими цінами і надалі отримувати нові книги, продовжується.

Фон


Фон

[ HOME ]
 
© © ОУНБ Кропивницький 1998-2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua