[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Лекції по мистецтву для студентів народної школи в бібліотеці


Фон

 

Лекції по мистецтву для студентів народної школи в бібліотеці

Усьому в нашому житті потрібно вчитися, і мистецтво не є винятком. Воно несе людям культуру, пом’якшує вдачу, виховує смак та робить нас більш доброзичливими. Мистецтво відкрите для всіх, незалежно від статусу, професії чи віку. Тому кожен не байдужий може наблизитись до прекрасного та вічного. Така можливість з’явилася ще у 2011 році, коли бібліотека ім. Д. Чижевського проводила навчання та зустрічі у рамках проекту “Підвищуймо якість життя літніх жінок у м. Кіровограді”. В процесі навчання виявилось, що саме ця категорія людей відчуває особливу потребу у розвитку їх духовної культури та творчих здібностей.

Проект закінчився, а бажання навчатись та розвиватись продовжує існувати. Тому Кіровоградська Вища народна школа звернулася до бібліотеки з проханням проводити факультатив “Мистецтво”. Відділ мистецтв в якості лектора факультативу запросив палкого прихильника й популяризатора українського мистецтва Еллу Михайлівну Янчукову.

Перша зустріч відбулася 23 жовтня цього року в залі ОУНБ ім. Д.Чижевського. Темою першої лекції стала творчість видатних українських майстрів образотворчого мистецтва ХХ ст. – “Від Івана Труша та Олександра Мурашко – до сучасних майстрів”. Було представлено твори художників ХХ століття: К. Малевича, О. Богомазова, М. Бойчука, Т. Яблонської, К. Білокур, М. Приймаченко. Кожна робота супроводжувалась цікавою розповіддю про життя та творчість автора. Були висвітлені напрямки в розвиткцу мистецтва цього періоду, проблеми, з якими стикалися митці.

Цікавий та доступний матеріал, який підготувала Елла Михайлівна, не залишив байдужим жодного з присутніх. Показово, що після лекції інтерес до мистецтва продовжився в бажанні переглянути альбоми художників. Дехто зі слухачів, перейнявшись особливою атмосферою, залишився на екскурсію по виставках, що експонуються у відділі мистецтв.

Отже, всіх активних прихильників мистецтва, всіх, хто відчуває творчий запал, запрошуємо відвідати виставки та майстер-класи, які регулярно проводить відділ мистецтв!

 

 ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Лекції по мистецтву для студентів народної школи в бібліотеці
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua