[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Унікальний творчий експеримент...


Фон

Погляд на світ і в себе...

Цікавою подією в житті бібліотеки стала зустріч творчої інтелігенції нашого регіону, студентської аудиторії з художником Ігорем Нейгером та психологом Олександром Ткаченком. Гостей заходу зацікавила синергетика такого творчого тандему, незвичайні картини, їх образний підтекст.

У своїй розповіді кандидат педагогічних наук, професор кафедри психології Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки О.А.Ткаченко торкнувся питань співіснування Психології та Живопису, ролі “науки про душу” в житті художника, складних моментів в житті митця та підтримуючої місії психолога у їх вирішенні.

Свою співтворчість Олександр Ткаченко та Ігор Нейгер розвивають вже понад 10 років. В процесі такого творчого експерименту психолог пропонує ідею і тему образотворення, а Художник втілює її у картинах. Дві особистості, діючи кожен у своїй царині, виражають спільні й відмінні духовні погляди на світ, людину в ньому, її небесну і земну сутності. Картини, сповнені художньої символіки, алегорій, наштовхують на філософські роздуми, пропонують оцінити себе і світ навколо, змушують переглянути свою життєву позицію.

Знайомлячись із творами митця, глядачі вирізнили картину, на якій зображена голова бридкої істоти. Вона ніби виринає з пекельної безодні, аби нагадати про людські пороки — заздрість, злість, зажерливість, хіть, зневагу, гординю... Тож які ми насправді? Художник оголює різні сторони людської душі, аби кожен замислився та відчув потребу у самовдосконаленні.

Відлуння біблійних мотивів у творах художника є свідченням причетності до вічної мудрості, діалогу з вищими духовними началами.

Роль натхненниці, музи і відданого помічника в живописному творенні належить дружині художника Катерині. Саме завдяки її жіночності, терпінню, підтримці глядачі змогли понайомитися з творами Ігоря Нейгера.

Сподіваємось, що спільні прагнення усіх цих людей принесуть глядачеві ще багато цікавого, розкриють нові творчі погляди на світ.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Унікальний творчий експеримент...
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua