[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata

[ HOME ]
Фон Подаровані видання

Нові надходження книг до ОУНБ ім. Д.І. Чижевського від місцевих видавництв
Липень 2004

Історична соціологія

Від Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка
Цигульська О.М. Збірник документів з історії слов'янських народів (для студентів І-ІІ курсів історичного факультету). - Кіровоград: РВВ КДПУ ім. В. Винниченка, 2004. - 194 с. У збірнику підібрані документи з основних тем історії слов'янських народів, визначені навчальною програмою. Пропоновані джерела мають історичний, юридичний, літературний характер і охоплюють давню, середньовічну та нову історію східнослов'янських народів (VI-XVIII ст.). Збірник розрахований на вчителів, студентів, усіх, хто цікавиться історією слов'янських народів.
 

Від Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД

Шевченко С.І. Кіровоградщина в роки Великої Вітчизняної війни (на допомогу вчителю). - Кіровоград: РВВ КДПУ ім. В. Винниченка, 2004. - 20 с.
Пам'яті Євгенії Михайлівни Чабаненко присвячується цей посібник. У 2004 році виповнюється 60 років з часу визволення Кіровоградщини і України від німецько-фашистських загарбників. У травні 2005 року відзначатиметься ювілей перемоги над гітлерівською Німеччиною. Розпочато реалізацію заходів облдержадміністрації, пов'язаних із вшануванням ветеранів Великої Вітчизняної війни і трудівників тилу, упорядкуванням пам'ятних місць поховань захисників Батьківщини, організації бібліотечних та музейних виставок, підготовці сценаріїв, циклу матеріалів до засобів масової інформації. У даному посібнику використані архівні документи та узагальнено матеріал у цілому по області. Матеріал може стати у нагоді на факультативних та індивідуальних заняттях, у роботі гуртків, підготовчих курсів. Гадаємо, що посібник може зацікавити учителів, організаторів позашкільної роботи, учнів, абітурієнтів, студентів, усіх, хто цікавиться історією рідного краю.
 

Дискурс формалізму: український контекст.

Семья Раевских в истории и культуре России ХVIII-XIX веков: Материалы Международной научной конференции. - Кировоград: КОД, 2004. - 170 с.
В сборнике научных работ, составленном по итогам Первых Елисаветградских Международных историко-литературных чтений, посвященных семье Раевских, рассматривается широкий круг вопросов, связанных с выдающимся родом и его яркими представителями, отражением их в литературе и живописи, местом семьи Раевских в жизни и творчестве А.С. Пушкина, а также современные проблемы пушкиноведения, историко-культурные факторы формирования своеобразия Юга России XIX в. Для литературоведов, историков, краеведов, преподавателей, студентов, искусствоведов, работников музеев и библиотек, широкого круга читателей, интересующихся отечественной историей и культурой.
 

Розширення Європейського Союзу:

Від письменника Віктора Погрібного
Погрібний В.О. Царина. - Кіровоград: ПВЦ "Мавік", 2004. - 170 с.
Оповідання про пережите в останній на українській землі війні, про щедрість людської душі, загнаної життєвими обставинами в глухий кут, про мудрість виховання в багатій на дитячі голоси родині, про щемкі спомини голубого дитинства, що несподівано кличуть до необдуманої відплати… "Царина" - четверта книга в творчому доробку письменника. Це книга художньої прози.
 

Тобі, Україно

Від прозаїка Василя Журби
В. Журба. Грім на голе дерево. Новели. - Кіровоград: "Степ", 2002. - 134 с.
У першій книзі обдарованого прозаїка Василя Журби "Грім на голе дерево" герої дуже сучасні. Ми зустрічаємо цих людей на дворищах, у хатах, на вулицях нинішніх українських сіл і міст. Аж до фотографічності правдиві картини життя, які автор малює не розкішними, а простими фарбами. Видатний український новеліст Євген Гуцало визначав у прозі Василя Журби рельєфність життєвих ситуацій, непогрішну правдивість, які роблять його твори і привабливими, і справжніми в сенсі життєлітопису. Ця книга прози видана на кошти літературного фонду "Відродження", утвореного Кіровоградським літературним об'єднанням "Степ", який поповнюють добрі люди, свідомі значення культурного відродження рідного народу.
 

Російська економічна експансія в Україні.

Від автора Сергія Піддубного
С. Піддубний. Філософія українського слова, а також: якою є справжня історія Росії. Маловідомі пісні з ілюстраціями. - Кіровоград, 2004. - 126 с..
Сергій Піддубний - журналіст, краєзнавець. Закінчив Київський державний університет ім. Т.Г. Шевченка. Редактор газети "Там, де Ятрань" (смт Голованівськ Кіровоградської області), член Спілки журналістів України, лауреат обласної краєзнавчої премії ім. В. Ястребова. Автор книг: "Енциклопедія Голованівського району", "Крутеньківське євангеліє", "Війни проти українського народу", "Між Ятранню і Бугом", "Липовеньке" та ін. Зараз автор працює над новими розділами книги "Філософія українського слова". Коротко, майже тезисно, на конкретних, навіть очевидних фактах книга спростовує теорії про, нібито, "богоізбранность" євреїв, старшинство росіян, язичництво давніх українців і доводить, що українське слово є ключем до розгадки розвитку людської цивілізації.
 

Посібник для позакласного читання з англійської мови

Від Кіровоградської районної друкарні
Миценко І.М., Мезенцева О.М. Цивільна оборона: навчальний посібник. - Кіровоград: Кіровоградська районна друкарня, 2003. - 404 с.
У посібнику висвітлюються питання організаційної структури цивільної оборони України, її завдання, сили і засоби, особливості організації системи цивільного захисту в країнах світу. Наводиться характеристика надзвичайних ситуацій мирного і воєнного часу та осередків ядерного, хімічного, біологічного і комбінованого ураження. Наведено основну методику прогнозування і оцінки радіаційної, хімічної обстановки та пожежонебезпечних зон. Визначені основні принципи та методи дозиметрії, надана характеристика дозиметричних приладів та приладів хімічної розвідки. Висвітлені основні принципи і способи захисту населення в надзвичайних ситуаціях. Особлива увага приділяється питанням запобігання надзвичайним ситуаціям та зниженню їх негативних наслідків. Для студентів, викладачів вищих навчальних закладів, керівників та фахівців об'єктів народного господарства.
 


[ HOME ]
Фон Подаровані видання
Фон Фон © ОУНБ, Кiровоград 1998-2004 Webmaster: webmaster@library.kr.ua