[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata

[ HOME ]
Фон Подаровані видання

Від видавництва "Смолоскип"

Розстріляне відродження

Розстріляне відродження: Антологія 1917-1933: Поезія – проза – драма – есей / Упорядкув., передм., післямова Ю. Лавріненка; Післямова Є. Сверстюка. – К.: Смолоскип, 2002.-984 с.: портр.

Таємниця “літературного злочину”, за який ліквідовано українських радянських письменників 30-х років, тривожила багатьох. Офіційне пояснення “терористи” від самого початку сприймалося, як крик злодія: “ловіть злодія!”.
Реабілітація 50-х років і видання їхніх “вибраних творів” не прояснювали нічого, а ще більше завуальовували таємницю.
Аж ось в Парижі 1959 року виходить антологія творів і розстріляних і “перевихованих” і пропалих безвісти. З неї видно їхню головну вину перед сталінським режимом: вони прагнули зберегти письменницьку честь і національну гідність.
Тут зібрано справді найкращі твори.

Видання антології “Розстріляне відродження” здійснене за сприяння Фундації імені Івана Багряного


Від видавництва "Смолоскип"

Іван Багряний. Листування. Т.1

Іван Багряний. Листування. Т.2

Іван Багряний. Листування. У двох томах. – К.: Смолоскип, 2002. – 706 с.: портр.


До двотомника „Листування” Івана Багряного – відомого поета, письменника і громадсько-політичного діяча, який помер в Німеччині 1963 р., ввійшло понад п’ятсот шістдесят листів до відомих осіб культурно-громадського та політичного українського світу діаспори.
В книзі поміщені також статті осіб, які близько співпрацювали з І. Багряним в УРДП, яку він заснував зараз після закінчення Другої світової війни й очолював її до кінця свого життя, чи з особами поза партією, близькими йому.
В листах мова про труднощі, що стояли на перешкоді у виданні його літературних творів, про наради, пленуми ЦК УРДП, крайових організацій УРДП в Німеччині й Австрії, Австралії, Англії, Канаді, Франції, Бельгії, по інших державах та діяльність братніх організацій.


Від Адміністрації президента України

Стратегії розвитку України

Стратегії розвитку України: теорія і практика / За ред. О.С. Власюка. – К.: НІСД, 2002. – 864 с.

У монографії розглядаються пріоритетні проблеми державотворення в Україні у політичній, економічній, військовій, інформаційній сферах, а також національних та міжнародних відносин.
Розрахована на широке коло вітчизняних і зарубіжних фахівців, науковців, політиків, державних службовців, викладачів та студентів, які займаються перспективами розвитку українського суспільства.



Від Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки

Петриківка: Дльбом репродукцій

Петриківка: Альбом репродукцій. Petrykivka: Album of reproductions/ Упоряд. – редакційна колегія. – Дніпропетровськ: ВАТ “Дніпрокнига”, 2001. – 216 с.: іл.

Далеко за межами України знане мистецтво народних майстрів села Петриківка, що на Дніпропетровщині. Ажурна, легка, чарівна квітка, що в минулому прикрашала стіни та піч сільської хати, побутові речі, нині розквітла витонченим візерунком на фарфоровій вазі, на шовковій тканині, на дерев’яній сувенірній шкатулці.
Гроно калини перед очима та стеблинка в дивовижно спритних руках - от і весь премудрий інструмент, за допомогою якого талановиті петриківці творять незбагненну красу. Тож порадійте разом з нами цьому диву.



Від книжкового видавництва Олексія Капусти

Мистецтво управління персоналом. Таланти і лідери. Книга 1.

Мистецтво управління персоналом. Таланти і лідери. Книга 1. Бібліотека журналу “Управління компанією” / Відповід. ред. Ю. Наврузов, Н. Черепухіна. – К.: Видавництво Олексія Капусти, 2002. – 300 с.

Ця книга на одну з актуальних для бізнесу тем – управління персоналом. Книга познайомить вас з новими ідеями і рішеннями, оригінальними знахідками і досвідом у цій, без сумніву, делікатній сфері управління. До неї увійшли найкращі публікації з журналу “Управління компанією”. Матеріал доповнено практичним досвідом українських компаній, тестами і завданнями, інтерв’ю з менеджерами і консультантами.
Книга призначена для менеджерів усіх рівнів, викладачів і студентів, а також для тих, хто цікавиться “технологією” управління персоналом.


Від автора Оксани Сліпушко

Оксана Сліпушко. Софія Київська.

Оксана Сліпушко. Софія Київська. Українська література Середньовіччя: Доба Київської Русі (10-13 ст.). – К.: Аконіт, 2002. – 400 с.

Ця книга – одне з перших видань в українському літературознавстві, присвячене виключно добі українського літературного Середньовіччя. Це цікава науково-популярна розповідь про літературу, витворену протягом трьох віків у Києві, зокрема у таких осередках книжників, як Софіївський собор, Києво-Печерський і Видубицький монастирі.

Книга містить короткий виклад (конспект) праці англійською мовою.

Видання розраховане на студентів, учнів, викладачів, науковців, усіх, хто цікавиться давньою українською культурою, зокрема літературою.



Фон

Фон


Фон

[ HOME ]
Фон Подаровані видання
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 1998-2003 Webmaster: webmaster@library.kr.ua