[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata

[ HOME ]
Фон Подаровані видання

Подаровані видання у лютому 2004 р.

Людство на межі тисячоліть

Людство на межі тисячоліть: діалог цивілізацій.Матеріали науково-практичної конф. 23.05.2003. - К.: Нац. Акад. упр. - К., 2003.- 329 с.

У збірнику представлені матеріали учасників Третьої науково - практичної конференції: "Людство на межі тисячоліть: діалог цивілізацій", проведеної 23 травня 2003 року Національною академією управління та Центром перспективних соціальних досліджень міністерства праці та соціальної політики України та НАН України за підтримки Національної академії наук України, а також журналу "Актуальні проблеми економіки".



Матвієнко

Матвієнко В.П., Матвієнко П.В.
Філософсько - економічні погляди- К.: Наук. Думка, 2003. - 304 с.

Книга відомих фінансистів і громадських діячів - Голови правління Промінвестбанку професора В.П.Матвієнка і народного депутата України П.В.Матвієнка - є збірником наукових статей, присвячених філософським аспектам та проблемам інвестиційного розвитку економіки, грошово - кредитної системи, удосконаленню банківської системи суверенної України.
Для працівників банківських і фінансових установ, студентів та аспірантів вищих навчальних закладів, а також усіх. Кому не байдуже майбутнє нашої держави.



Економічні аспекти

Мороз О., Свентух А., Свентух О.
Економічні аспекти вирішення екологічних проблем утилізації твердих побутових відходів.Монографія. - Вінниця: УНІВЕРСУМ, 2003. - 110 с.

У монографії узагальнено та систематизовано основні підходи до управління відходами та їх знешкодження, виявлено основні тенденції розвитку утилізаційних технологій та відмічені їх основні недоліки та переваги. Досліджено можливі економічні і екологічні ризики, які можуть виникнути під час використання утилізаційних технологій в умовах економічного простору України.
На основі проведених досліджень та відповідних еколого - економічних розрахунків з використанням стандартних методик визначення екологічних збитків і економічних ризиків запропонована можлива схема вирішення проблеми утилізації твердих побутових відходів.



Європейський Союз та Україна

Європейський Союз та Україна: Стратегія відносин в контексті розширення / Інститут регіональних та євроінтеграційних досліджень "ЄвроРегіо Україна". - К.: К.І.С., 2003 - 206 с.

Публікація включає в себе матеріали конференції "Європейський Союз та Україна: стратегія відносин в контексті розширення", що Київський Центр Інституту Схід - Захід провів 23 вересня 2003 року у Києві. Крім збірки виступів учасників конференції публікація містить ряд додатків, до яких увійшли порядок денний та список учасників конференції, відгуки про конференцію у пресі та різноманітні офіційні документи, що стосуються відносин між ЄС та Україною і так чи інакше згадувалися під час конференції.



150 видатних українок

Геник С.
150 видатних українок.- Івано - Франківськ.: Лілея - НВ, 2003. - 236 с.

У виданні енциклопедичного характеру, що його упорядкував вчений, доктор наук, професор, завідувач кафедри Івано - Франківської державної медичної академії Степан Геник, зацікавлений читач знайде не тільки багатий біографічний матеріал з життя 150 видатних українок, а й історично вивірені оцінки найважливіших етапів їхніх життя і творчості.



Соціально-психологічний вимір

Соціально-психологічний вимір демократичних перетворень в Україні За ред. Максименка С.Д., Циби В.Т., Шайгородського Ю.Ж. та ін. - К.: Український центр політичного менеджменту, 2003 - 512 с.

Україна переживає непростий історичний період. Докорінні трансформації відбуваються в усіх сферах суспільного життя. Десять років тому в структурі Інституту психології ім.Г.Костюка АПН України було утворено лабораторію соціальної психології.
Десятиріччю лабораторії присвячено науково - практичну конференцію "Соціально - психологічний вимір демократичних перетворень в Україні". Доповіді учасників конференції увійшли до цієї книги. Матеріали збірника структуровано за принципом проблемно - тематичного аналізу з викладом авторських концепцій та ідей.



Колишні військові території

Колишні військові території. Випробування цивільним життям.Аналітичний звіт. Потрібність "непотрібних" територій. - К., 2003.

Інформаційно - аналітичне видання "Колишні військові території. Випробування цивільним життям. Аналітичний звіт. Потрібність "непотрібних" територій" виходить у рамках проекту Українського незалежного центру політичних досліджень "Сприяння розвитку демократичних інститутів у регіонах України", який реалізується в Україні за сприяння Національного фонду підтримки демократії (США). Випускається українською мовою в друкованому та електронному варіантах. Електронний варіант представлено на сайті УНЦПД за адресою www.ucipr.kiev.ua
Друкований варіант розповсюджується безкоштовно за адресною розсилкою серед усіх бажаючих.



Опанас Заливаха. Альбом

Опанас Заливаха. Альбом/ Упор. Б.Мисюга. - К.: Смолоскип, 2003. - 160 с., іл.

Альбом творчих робіт українського художника Опанаса Заливахи є першим виданням, котре в основному охоплює творчий спадок митця. Цей альбом є спробою поєднати ілюстрований каталог творчості О.Заливахи з нарисами про історію та характер формування творчої особистості художника. Окрім того, в альбомі використано ряд епістолярних документів, котрі ілюструють світоглядну еволюцію митця - філософа. Більшість матеріалів публікується вперше. Використано репродукції творів з музейниз збірок та приватних колекцій Івано-Франківська, Львова, Києва, Філадельфії та Нью-Йорка.
Книга призначена для наукових працівників музейних та експертних установ, дослідників українського мистецтва, студентів та викладачів вищих художніх та педагогічних навчальних закладів, усіх, хто цікавиться українським мистецтвом.


Фон


Фон

[ HOME ]
Фон Подаровані видання
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 1998-2004 Webmaster: webmaster@library.kr.ua