[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata

[ HOME ]
Фон Подаровані видання

Подарунок від Кіровоградської обласної молодіжної організації
"Соціалістичний Конгрес Молоді"

До фонду ОУНБ ім. Д.І.Чижевського надійшли книги,
які подарувала Кіровоградська обласна громадська організація
"Соціалістичній Конгрес Молоді".
Бібліотека отримала 22 примірника книг історичної тематики.

Українське питання

Українське питання – К.: Видавництво ім. Олени Теліги, 1997. – 220 с.

Авторами "Українського питання" є видатні діячі національного відродження, самовіддані борці за українську ідею – М. Грушевський, С.Єфремов, С. Петлюра, Дм. Донців, А. Кримський, С.Русова та інші. У сконцентрованому вигляді, дохідливо й переконливо вони представили багатющий фактичний матеріал про український національний рух у минулому і теперішньому, про національні надбання українства (художню, наукову літературу, пресу, школу, громадські організації, театр, музику, мистецтво), про численні заборони, утиски, обмеження української мови, про наслідки офіційної ідеології великоросійського централізму щодо "іновірців”, про незахищеність, величезний життєстверджуючий заряд української ідеї, про нездоланне прагнення нашого народу в усі часи мати й розбудовувати свою державу.

Книга виконує роль своєрідного енциклопедичного посібника з українознавства.

Для широкого кола читачів.

 

Олійник–Рахманний

Роман Олійник–Рахманний. Літературно – ідеологічні напрямки в Західній Україні (1919 – 1939 роки). – К.: Четверта хвиля, 1999. – 240с.

У праці дається ґрунтовне документоване дослідження розвитку основних напрямків та досягнень у західноукраїнській літературі періоду 1919 – 1939 років. Аналізується роль літературних та ідеологічних угруповань та пошуки ними власних шляхів розвитку літератури на лоні політичних та соціальних течій того часу. Розглядається не тільки література як мистецтво, але й як ідеологічні та естетичні концепції провідних митців і критиків Західної України. Належну увагу приділено подібним літературним процесам Радянській Україні на початку 20-х років.

Книга розрахована на викладачів і студентів вузів та шкіл, науковців і всіх тих, хто цікавиться проблемами української літератури.

 

Нормативно–правові акти

Нормативно–правові акти у сфері захисту прав дітей – К., 2003 р. – 158 с.

У книзі зібрано всі основні законодавчі документи, які стосуються захисту прав дитини. Всі документи стосуються нормативної та законодавчої бази України.

Книга розрахована на всіх читачів, які цікавляться цім питанням.

 

Шумук Данило

Шумук Данило. Пережите і передумане. Спогади і роздуми українського дисидента – політв’язня з років блукань і боротьби під трьома окупаціями України (1921 – 1981 рр.). – К.: Видавництво імені Олени Теліги, 1998. – 432 с.

Книга спогадів і роздумів Данила Шумка являє собою не лише докладно й колоритно викладену історію життя цього видатного українського дисидента, колишнього політв’язня, а й промовистий "людський документ" до історії тієї доби, яскравим представником якої є автор.

 

Маємо

Кравчук Л.М. Маємо те, що маємо: Спогади і роздуми. – К.: Століття, 2002. – 392 с.

Книга першого Президента України – розповідь про народження і нелегкі роки становлення незалежної молодої держави. Спогади про вже історичне минуле і роздуми про сьогодення та майбутнє нашої країни. Автор відверто говорить про те, що вдалося і чого не вдалося зробити як першому Президентові. Про відповідальність влади перед українським народом. А також намагається дати відповіді на численні запитання, що непокоять громадян України, викликають інтерес у світової спільноти.

 


[ HOME ]
Фон Подаровані видання
Фон Фон © ОУНБ, Кiровоград 1998-2004 Webmaster: webmaster@library.kr.ua