[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata

[ HOME ]
Фон Подаровані видання


Подаровані видання за лютий - березень 2007 року.



Слабошпицький, Михайло.Українець, який відмовився бути бідним (Петро Яцик). - К.: Ярославів Вал, 2004. – 270 c., іл.

        Ця книжка з виклично „програмовою” назвою „Українець, який відмовився бути бідним” має особливо щасливу долю. З’явившися друком рівно десять років тому, вона відкрила Україні рідкісно привабливий і яскравий образ чоловіка на ім’я Петро Яцик. Видатного чоловіка, який зумів створити себе. Для одних читачів книжка Михайла Слабошпицького стане своєрідним підручником з бізнесу, бо в ній ідеться про мистецтво, культуру й етику бізнесу, про те, як здобувається успіх, а також, які риси треба плекати в собі молоді, що збирається осягнути цей шлях.
    Для других „Українець...” стане пристрасною полемікою про систему цінностей у нашій культурі і про потребу принципово важливих уточнень у її ієрархії. Для третіх книжка виконає роль конспекту з історії і філософії українського меценатства поза Україною в другій половині ХХ століття.
    Книга зацікавить не лише молодих честолюбців, що з грандіозними планами кидаються у вир бізнесу, чи політиків, соціологів і філософів, а й усіх читачів біографій славетних людей, оскільки в ній яскраво змальовано подвижницьке життя однієї з найвизначніших особистостей сучасного українського світу.



Cлабошпицький Михайло Федотович. 25 поетів української діаспори. - К.: „Ярославів Вал”, 2006.- 728 с., фото

    Автор вибрав 25 імен з-поміж усіх поетів української діаспори, які видаються йому найхарактернішими її представниками.
Це, фактично, три літературних покоління:
Від Юрія Клена – до Леоніда Лимана...
    Видання розраховане на вчителів, студентів та всіх шанувальників українського слова.
   
   



Слабошпицький, Михайло.Поет із пекла (Тодось Осьмачка).
- К.: В-во М. П. Коць: „Ярославів Вал”, 2003 – 367 с.


    Він був, за словами Маланюка, поетом на грані геніальності. Реальне життя Тодося Осьмачки нагадує легенду.
У цій книзі йдеться про Осьмачку-легенду й Осьмачку-реальність, які так важко розмежувати.
    Книга призначена для широкого кола читачів.


 


Тимяк-Лончина, Роксоляна. Поклик сумління: Спогади спостерігача за виборами в Донецьку під час Помаранчевої революції. – Львів, Видавництво „Мс”, 2005. - 124 с., іл.

    Ніколи раніше Україна не уявляла такого феноменального прикладу єдності світового українського ТАК!, як головної ідеї буття. Покоління українців народжених в Америці, зуміли під час виборів президента України побудувати своєрідний міст між минулим і прийдешнім, побачити свою Україну, про яку переповідатимуть своїм дітям і онукам.
    Перед Вами, шановний читачу, незабутні спогади помаранчевої осені Роксоляни Тимяк-Лончини, американського лікаря, міжнародного спостерігача під час виборів президента України. Сторінка за сторінкою спонукають оглянутися у минуле і переконатися, що майбутнє в України прекрасне і світле.
Вартість художнього твору виявляється в тому, наскільки серйозно автор спогадів зрозуміла вагу моменту та наскільки могутнім був поклик їхати в Україну.
На сторінках цієї книжки Роксоляна Тимяк-Лончина, ділиться особливими методами оздоровлення українського суспільства через особисті переживання, винесені з помаранчевої революції – 2004 року. Тільки через любов, добро, віру в справедливість та прекрасне майбутнє України, можна досягти мети. Вона зробила свій вибір!



Шнипко, Олександр Сергійович. Економічна безпека ієрархічних багаторівневих систем: регіональний аспект: Монографія. – К.: Генеза, 2006. – 288 с.

        Монографія присвячена актуальній проблемі забезпечення стабільного економічного зростання національної економіки в розрізі окремого регіону. Значну увагу приділено питанню виявлення шляхів усунення нерівномірності темпів зростання різних територіальних систем та координації і синхронізації їх взаємодії. В роботі запропоновані методики діагностики стабільності благополуччя регіональних економічних систем, виявлення резервів зростання їх захищеності, управління безпекою соціально-економічного розвитку через подолання диспропорцій галузевої структури та порушень оптимальних співвідношень у складі використовуваних ресурсів.

    Книга призначена для науковців-дослідників, керівників та спеціалістів у галузі державного управління.



    Поетична Біблія. Переспів Івана Чупашка. – Львів: „Кварт”, 2004.- 275 с.

    Звернення до поетичних книг Біблії в українській поезії не нове. Але художній переспів усіх поетичних книг у повному обсязі читач зустріне вперше, завдяки натхненню, зісланому на Івана Чупашка. У поетичних переспівах цього автора відчувається глибока вразливістьта висока чутливісь сприйняття Творця і Його творінь. Потреба поетичного вислову є виявом потреби служіння Істині і Світлу всіма силами душі.
    Переспів семи книг поетичної Біблії має метою зацікавлення людей до пізнання Вічної Книги через потребу єднання з Творцем, котре перебуває у постійній динаміці розмаїття форм і перспектив, що неодмінно приводять кожного у свій час до Батька всього і всіх.



Аналіз законотворчої роботи партій, що прийшли до влади внаслідок парламентських виборів 2006 року: відповідність законотворчої діяльності передвиборчим обіцянкам та її вплив на економічний розвиток і добробут населення України: Збірник аналітичних висновків дослідження./Під. Заг. Ред. О. В. Носової. – К.Укр. товариство фінансових аналітиків, 2006 Частина 1. Період аналізу: травень-листопад 2006 р. (перші півроку роботи нового парламенту). – 2006. -248 с.

    Колективна праця експертів у галузі економіки і фінансів присвячена аналізу масиву законопроектів та законів фінансово-економічного спрямування, які були зареєстровані у Верховній Раді України у перші півроку роботи нового парламенту, що був сформований внаслідок чергових парламентських виборів у березні 2006 року. Аналіз проведений на предмет потенційного впливу запропонованих у цих законопроектах заходів на економічний розвиток, конкурентоспроможність і добробут населення України. З урахуванням цього впливу, експерти також проаналізували усі законопроекти на предмет відповідності їх змісту положенням передвиборчих програмних документів тих партій, які ініціювали ці законопроекти або голосували за них. У результаті кожна з п’яти парламентських партій одержала певну кількість балів, які узагальнено характеризують відповідність змісту своїх законодавчих ініціатів у економічній сфері власним передвиборчим обіцянкам, а також сумарну кількість балів, які узагальнено характеризують всю законотворчу діяльність парламентських партій щодо просування таких законотворчих ініціатив у парламенті.
    Збірник аналітичних висновків призначений для політиків, журналістів, державних службовців, громадських діячів, фахівців у сфері гуманітарних наук, всіх, кого цікавлять економічні і політичні проблеми сучасного демократичного розвитку України.


Рябий, Василь. Жалоколаж: Сонети. – Івано-Франківськ.: Гостинець, 2006. – 192с.

    Василь Рябий з Коломиї Івано-Франківської області – автор багатьох поетичних збірок, а також творів, опублікованих в часописах, збірниках, антологіях. Вірші перекладені російською, румунською, італійською та іншими мовами.
    До нової книги „Жалоколаж”, куди входить 333 сонети в 30 вінках, витворив свій неповторний світ поетичної мови, що відчиняє „двері луни” тільки духовним двійникам. Це складна симфонія, зіткана з радості, суму, переживань за життя, за гармонію міри речей, за чисту людську душу.
    Книга призначена для широкого кола читачів.

 

Україна: Стратегічні пріоритети. Аналітичні оцінки – 2006: Монографія. – К.: НІСД, 2006.-576 с.

    Увазі читача пропонується четвертий випуск щорічних аналітичних оцінок Національного інституту стратегічних досліджень. Науковий пошук вчених інституту концентрується на актуальних питаннях внутрішньої і зовнішньої політики України. Розглядаються проблеми самоврядування, гуманітарного та етнополітичного розвитку, становлення громадянського суспільства, соціально-економічних перетворень, регіональної оборонно-промислової політики, міжнародного співробітництва України.
    Книга розрахована на широке коло вітчизняних та зарубіжних фахівців, науковців, політиків, державних службовців, які займаються проблемами розвитку українського суспільства та держави.


   

Тіньова економіка: сутність, особливості та шляхи легалізації: Монографія. – К.: НІСД, 2006. - 576 с.

    У монографії розкривається сутність та структура тіньової економіки. Проаналізовано основні чинники та соціально-економічні наслідки тінізації економічної діяльності в Україні. Дана характеристика особливості тінізації окремих секторів економіки України. Розкрито сутність та шляхи легалізації малого і середнього підприємництва перехідних економік. Розкриваються перші кроки органів влади щодо детінізації економіки. Показано сутність та стратегічні пріоритети детінізації української економіки.


   

Оверченко, Кость. „О, як тоді співали солов’ї…”: Поезії. – Рига: DIAC, 2005. – 296с.

    До поетичної збірки „О, як співали солов’ї...” Костя Оверченка, за винятком кількох поезій, увійшли вірші написані нещодавно. Їх автор, наш земляк, ось уже понад шістдесят років живе в місті Єлгава у Латвії. Перші поетичні рядки надрукував, будучи ще учнем Новогеоргієвської середньої школи, на початку сорокових років минулого століття. Потім, раз-у-раз, їх можна було зустріти на сторінках багатьох українських часописів. Він – член Кіровоградського обласного літературного об’єднання „Степ”.
    Знають Костя Оверченка в Україні не тільки як поета, а і як перекладача з латиської мови. Саме завдяки йому поетичні твори багатьох відомих латиських авторів стали доступними українскому читачеві.
    Поетичні рядки цієї книжки не залишать байдужими тих, хто познайомиться з ними. Адже збірка віршів Костя Оверченка приурочена до його 85-ліття.


   

Оверченко, Кость. „Я родом звідти, де Дніпро тече...”: Збірник віршів. – Рига: DIAC, 2006. – 286 с.

    Поетична збірка „Я родом, де Дніпро тече...” українського поета Костя Оверченка, що живе і працює в Латвійській республіці. Збірку складають вірші, написані у минулому 2005 році. Майже кожному поетичному рядку притаманна палка любов автора до України, її простого, часом знедоленого, але гордого і працьовитого народу, віра в його щасливу долю.
    Тією ж вірою і любов’ю до свого ліричного героя позначена і інтимна лірика книжки.
    Знайомство з поетичним доробком Костя Оверченка не залишить байдужим читачів, котрі закохані в рідне українське слово, бережуть і шанують рідну материнську мову.


   
 

[ HOME ]
Фон Подаровані видання
Фон Фон © ОУНБ, Кiровоград 1998-2004 Webmaster: webmaster@library.kr.ua