[HOME]

ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata

[ HOME ]
Фон Подаровані видання



ПОДАРОВАНІ ВИДАННЯ ЗА ЛЮТИЙ 2009 р.



Від Ресурсно-аналітичного центру „Суспільство і довкілля”:


Довідник чинних міжнародних договорів України у сфері охорони довкілля/ Кол.авт.: Андрусевич А., Андрусевич Н., Козак З. – Львів. – 2009. – 203 с.

Довідник містить коротку характеристику та довідкову інформацію про чинні міжнародні угоди України у сфері охорони довкілля. У довіднику, зокрема, наводяться дата прийняття, набрання чинності, перелік сторін, короткий аналіз кожної угоди та її імплементації в Україні. Довідник також містить коротку довідку про двосторонні угоди України у сфері охорони довкілля.
Для державних службовців, експертів, викладачів та студентів.



Від Міжнародного комітету Червоного Хреста:



Досліджуючи гуманітарне право: Підручник для серед. загальноосв. навч. закл. Т.В. Бакка, Р.І. Євтушенко, Т.О. Ремех та ін. – К.: Генеза, 2006. – 152 с.:іл.

У підручнику висвітлено діяльність міжнародних доброчинних організацій під егідою Міжнародного комітету Червоного хреста, спрямованих на дотримання законів міжнародного гуманітарного права для цивільного населення під час збройних конфліктів. Посібник є книжкою-практикумом для учнів, які за допомогою конкретних прикладів з гарячих точок планети (В’єтнам, Афганістан, Боснія і Герцеговина та ін.) мають дізнатися, як повинні поводитися під час воєнних дій офіцери і солдати, як уникати втрат серед мирного населення, як допомагати біженцям і полоненим тощо.



Від інституту проблем національної безпеки:




Скалецький Ю.М. Реконструкція і верифікація доз опромінення військових ліквідаторів/ Ю.М. Скалецький; Рада нац. безпеки і оборони України, Ін-т пробл. нац. безпеки. – К., 2007. – 223 с.

У монографії на основі аналізу нормативно-методичної бази організації радіаційного контролю, тактико-технічних характеристик загальновійськової апаратури радіаційної розвідки і дозиметричного контролю, специфіки організації служби в Чорнобильському угрупованні військ і особливостей проведення відновлювальних та дезактивацій них робіт у районі Чорнобильської катастрофи за участю військових частин і підрозділів розроблено методологічні підходи до реконструкції та верифікацій доз опромінення військових ліквідаторів.
Матеріали монографії будуть цікавими для науковців і практичних фахівців у сфері радіаційної безпеки, радіаційної гігієни та епідеміології, організаторів цивільного захисту населення і територій та інших фахівців.



Від видавництва „Яслав”:


Водница А.С. Бус-Троянь-Русь. – Николаев: „Яслав”, 2007. – 224 с.

В книге рассматривается подлинность ряда мифологических и летописных текстов, относящихся к истории периода до древнекиевской Руси. В свободном повествовании рассмотрен вопрос подлинности и историчности «Слова о полку Игоревом», легенд о Кие, об апостоле Андрее и др. Парадокс, но мы больше знаем о египетской и греческой истории, чем о своей славянской. Притом, что эти истории древнее, а славянская существовала в народном поверье еще до XVII века.



Від автора Олійника Олександра Миколайовича:



Олійник Олександр Миколайович. Довгострокове кредитування населення в Україні: Монографія. – К.: Логос, 2008. – 155 с.

Монографія присвячена банківському довгостроковому кредитуванню населення в Україні. Дослідженням охоплено коло проблем, пов’язаних зі створенням в Україні нової системи довгострокового кредитування населення. Особлива увага приділена кредитуванню виробничих потреб населення та їх ролі в розширенні об’єктів кредитування. Для визначення дієвості нової системи в монографії сформульовано принцип, який характеризує ефективність довгострокового кредитування, що досягається банком і фізичною особою у процесі використання кредитних ресурсів, та запропоновані показники для її оцінки.
Для працівників банківської сфери, науковців, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів.



Від авторів Безсмолої Т.І. та Кузика Б.М.:



Безсмола Тетяна Іванівна, Кузик Борис Миколайович. Стежинами рідного краю: Навчальний посібник. – Дніпропетровськ: АРТ-ПРЕС, 2008. – 342 с.: фото

У посібнику дається характеристика географічного положення, етапам формування та дослідження рідного краю, рельєфу, корисним копалинам, кліматичним умовам, внутрішнім водам, флорі й фауні, заповідним об’єктам Олександрівщини. Описана і показана у фотознімках неповторність і чарівність краєвидів Олександрівського району Кіровоградської області. Пропонується методичні рекомендації щодо проведення практичних занять на місцевості та рубрики „Поетичне слово про рідний край” та „Олександрівщина у фотооб’єктиві”.
Посібник розрахований на учнів допрофільного та профільного навчання, гуртківців позашкільних закладів, учителів, краєзнавців, всіх, хто цікавиться і любить свій рідний край.



От издательского дома „ФАКТОР”:

Фэн-шуй /Авт.-сост. Т.И. Лисовин. – Харьков: Фактор, 2008. – 112 с.: ил.

Фэн-шуй – древняя китайская наука, призванная гармонировать энергетические потоки в доме, таким образом, создавая гармонию в жизни человека.
Эта книга познакомит вас с основами фэн-шуй, его главными правилами и запретами, а также с магическим числом Гуа, символами и талисманами, китайским гороскопом. Издание иллюстрировано красочными фотографиями.




Фон


Фон

[ HOME ]
Фон Подаровані видання
Фон Фон © ОУНБ, Кiровоград 2007 Webmaster: webmaster@library.kr.ua