[HOME]

ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata

[ HOME ]
Фон Подаровані видання


ПОДАРОВАНІ ВИДАННЯ



Від Зубанова Володимира Олександровича - президента Благодійного Фонду “Схід-Захід разом” і Відейка Михайла Юрійовича - кандидата історичних наук, старшого співробітника Інституту археології НАН України




Абашина Наталія Серафимівна, Відейко Михайло Юрійович. Повість про велике розселення слов’ян. - К.: Кріон, 2011. - 256 с.: іл.

Ця книга — сучасний погляд на складний і трагічний період європейської історії IV – VIII ст., який отримав назву Великого переселення народів. У центрі уваги його заключний етап — велике розселення слов’ян, що заклало підвалини cучасних слов’янських народів і країн. Науково-популярні нариси доповнено літературними текстами, які грунтуються на відомостях із літописів та хронік, стародавніх легендах та билинах. Книгу ілюструють численні археологічні знахідки і карти, завдяки співпраці художника та дослідників відтворено картини давно минулих часів.

Книга розрахована на широкий читацький загал, а також буде корисною для всіх, хто вивчає історію — викладачів, студентів, учнів.




Відейко Михайло Юрійович. Україна: Від Русі до Святої Русі. - К.: Кріон, 2010. - 256 с.: іл.

Книга “Україна: Від Русі до Святої Русі”, яка охоплює період з середини ІХ до початку ХІ ст. продовжує розповіді про сторінки минулого нашого Краю, початок яким поклали видання “Україна: Від Трипілля до Антів” та “Від Антів до Русі”.

Півтори сотні років знадобилося для того, аби Русь пройшла тернистий шлях до Святої Русі. Та історія давно оповита легендами, і у рядках літописів, билин та саг, археологічних знахідках сучасні історики намагаються віднайти відгомін реальних подій.

Розраховано на широке коло читачів, яке професійно вивчає українську історію — викладачам, учителям, студентам, учням.




Відейко Михайло Юрійович. Повість про князя Кия. - К.: Кріон, 2009. - 112 с.: іл.

Ця повість — про князя Кия, про часи, коли було засновано місто Київ. Сталося це так давно, що події встигли перетвориться на легенди. Близько півтори тисячі років тому, у часи князя Кия народилося чимало легенд. Адже тоді було перегорнуто чергову сторінку європейської історії, коли у полум’ї спустошливих та руйнівних війн, які охопили не лише Європу, відійшов у минуле античний світ. Серед найвідоміших легенд тих далеких часів — історії про короля Артура та славетних лицарів Круглого Столу, пісня про Нібелунгів, їх скарби та грізного короля гунів Етцеля. Однак відомо, що за усіма майже казковими персонажами можуть стояти цілком реальні люди — королі, вожді, воєначальники, що жили у давно минулі часи. Але саме від цих легенд ведуть відлік нових сторінок історії народи таких сучасних європейських держав, як Велика Британія, Бельгія, Італія, Нідерланди, Німеччина, Франція та інші. Так само легенда про князя Кия знаходиться біля витоків історії Білорусі, Росії та України.



Фон


Фон

[ HOME ]
Фон Подаровані видання
Фон Фон © ОУНБ, Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua