[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Мальовнича Україна


Фон

Мальовнича Україна


Шумливе море і ніжний спокій квітуючих дерев над Інгулом, прозорий літній ранок і зимовий дендропарк дарують незабутні почуття життєдайної сили і проникливого одкровення. Лірична краса нашої природи розкрилася у виставці кіровоградського живописця Ростислава Климишина „Мальовнича Україна”.

Кожна картина цієї виставки могла б прикрасити вишуканий салон, престижний офіс, галерею… Майстерність виконання красномовно промовляє про дар художника. Незважаючи на те, що, за словами самого пана Ростислава, спеціальних художніх шкіл він не закінчував і все життя пропрацював не в мистецькому оточенні. Рідна земля, наша Україна - є джерелом його натхнення.

Виставка пробуджує найкращі світлі почуття, несе радісний душевний стан, створює добрий настрій. Картини виховують добрий смак, любов до рідної землі, милують око неповторністю українських краєвидів. Мирне, спокійне життя країни запрошує у свої прості і такі дорогі серцю мотиви. Ми бачимо постаті закоханих, що завмерли на місячній доріжці… Глибина осіннього неба проводжає вересневий день, дивні півники – польові квіти - дарують чистоту первозданної природи. Розкішні ліси та ліричні віночки ставків надають романтичного настрою. Так у звичайних мотивах, через барвисту палітру промовляє палке бажання митця показати красу рідної землі. Кожна картина – окремий острівець глибокої духовної сили, помноженої на любов художника до живопису.

Про любов до Вітчизни можна говорити гучними словами, кричати у мікрофони на мітингах і зборах. А можна - без пафосу, тихою мовою фарб на полотні, як це робить кіровоградський живописець Ростислав Климишин. Виставка робіт художника-пейзажиста працює в бібліотеці з 24 квітня і запрошує всіх у чарівний світ, де золотиться наша чарівна українська природа в пейзажах і створює той могутній гімн життю, де є місце прекрасному.



Фон


Фон

[ HOME ]

Мальовнича Україна
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2008 Webmaster: webmaster@library.kr.ua