[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Епоха Нобеля: люди та премії


Фон

 

Запрошуємо ознайомитись з книжковою виставкою
"Епоха Нобеля: люди та премії"

Відділ документів з економічних, технічних та природничих наук запрошує ознайомитися з книжковою виставкою “Епоха Нобеля: люди та премії”, яка розпочне свою роботу з 18 жовтня 2013 року. Виставка присвячена 180-й річниці від дня народження видатного шведського інженера-хіміка, підприємця Альфреда Нобеля.

Ім’я Альфреда Нобеля відоме усім. Він чудово знався на хімії, фізиці, медицині, літературі, філософії, історії. Але найвідоміший його винахід - динаміт, перші зразки якого були отримані ним в кінці 1864 року. Інтелектуал, космополіт, вчений Альфред Нобель, не зважаючи на всі свої досягнення, в першу чергу назавжди залишиться «Динамітним королем».

Нобелівська премія – одна з найбільш відомих і престижних міжнародних нагород світу. Згідно з волею Нобеля, річний прибуток від його спадщини має ділитися на п'ять рівних частин між особами, які попереднього року найбільше прислужилися людству в різних галузях, а саме: фізиці, хімії, медицині, літературі та справі захисту миру.

Повідомлення про нових лауреатів публікується зазвичай 21 жовтня – в день народження Альфреда Нобеля. Офіційна церемонія вручення премій проходить 10 грудня, в день, коли помер шведський дослідник.

Документи, представлені на виставці, познайомить користувачів з цікавими сторінками біографії А. Нобеля та Нобелівськими лауреатами.

Виставка триватиме до кінця жовтня.

Наталія Ракуленко

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Епоха Нобеля: люди та премії
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua