[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Організація бібліотечних фондів: облік документів


Фон

Бібліотечний фонд - основа діяльності кожної бібліотеки. Тому значна увага приділяється формуванню документних ресурсів бібліотек, укомплектуванню їх матеріалами на різних носіях інформації.

24 березня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського для працівників відділів комплектування бібліотек області проведений практикум за темою: ”Організація бібліотечних фондів: облік документів”. Метою цього практикуму стало вивчення нових змін в „Інструкції з обліку документів, що знаходяться в бібліотечних фондах”, затвердженої наказом Міністерства культури і туризму від 03.04.2007 №22, внесення їх до облікових документів та здійснення достовірного та правильного обліку документів, що надходять до бібліотек.

Працівниками обласних бібліотек були розкриті питання:
- „Документні ресурси публічних бібліотек області: проблеми створення і використання. Аналіз діяльності”;
- „Про порядок обліку бібліотечних фондів згідно з „Інструкцією з обліку документів, що знаходяться в бібліотечних фондах”;
- „Про порядок обліку документів та вилучення видань згідно з вищенаведеною Інструкцією”;
- „Про упорядкування фондів дитячої літератури в сільських бібліотеках області та облік бібліотечних фондів згідно з формою 6НК державної статистичної звітності для публічних бібліотек.

Присутні ділилися досвідом роботи бібліотек щодо обліку документів, виконували практичні завдання.

Бібліотекам області необхідно внести відповідні зміни до облікових документів з бібліотечного фонду і запроваджувати в практику роботи вимоги нової Інструкції.

    



Фон


Фон

[ HOME ]

Організація бібліотечних фондів: облік документів
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2008 Webmaster: webmaster@library.kr.ua