[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Одеса і одесити» запрошують у гості!


Фон

«Одеса і одесити» запрошують у гості!


Нарешті здіснилося! Одеса таки завітала до Кіровограда. З південним теплом, щирими посмішками фотохудожники-одесити приїхали в наше засніжене місто, де 20 січня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І.Чижевського відбулася презентація фотовиставки „Одеса і одесити” в рамках циклу фотовиставок проекту Сергія Зайцева „Моя квітуча Україна”. Організаторами цієї виставки є Кіровоградська та Одеська обласні організації Національної спілки фотохудожників України, Міжрегіональне творче об'єднання фотографів України та обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського. Потрібно зазначити, що ініціатором, організатором та натхненником цієї виставки, уже п’ятої з циклу „Моя квітуча Україна”, головним чином є Сергій Зайцев - добрий друг бібліотеки.

Приперчена одеським колоритом презентація перетворилася на справжнє дійство. Розпочала захід заступник директора бібліотеки Оксана Ткаченко, яка привітала гостей та присутніх з урочистим відкриттям фотовиставки „Одеса і одесити”. Святкової атмосфери додав виступ юних танцівниць зі студії «Яхад», які виконали один з народних єврейських танців. Власне почесні гості презентації - голова Одеської обласної організації Національної спілки фотохудожників України, член Національної спілки фотохудожників України Олег Куцький, фотохудожник, фотожурналіст, член Національної спілки фотохудожників України Борис Бухман були одностайні в тому, що проведення такої фотовиставки у бібліотеці є яскравим, сонячним подарунком кіровоградцям і гостям міста. На виставці можна побачити багато різних напрямків фотографії і технік її виконання. Роботи різні за характером і можуть зацікавити будь-кого із шанувальників фотомистецтва. Перед нами - чорно-білі фото, кольорові фотографії, фотоколажі, аналогові та цифрові фотороботи, об’єднані темою південного міста. І саме це потрібно глядачеві, саме тому виставка така яскрава і різноманітна, викликає шквал емоцій – як щире захоплення сценками пляжу і Привозу, так і спонукання до роздумів про вічні філософські тем, як-то пошук сенсу життя.

«Ви всі знаєте наше море, вокзал і Привоз – специфічною одеською говіркою зазначає Борис Бухман. - А тепер ви можете побачити все, що між ними!»

В рамках заходу у відділі мистецтв відбулися два майстер-класи: від фотохудожника, члена Національної спілки фотохудожників України Олега Куцького, який представив електронний фотоальбом „Одеса з гелікоптера” та розповів про особливості повітряної зйомки. А Борис Бухман поділився секретами досвіду жанрової фотозйомки і запропонував подивитися на маленьку Одесу в Нью-Йорку та Ізраїлі.

Презентація пройшла у надзвичайно теплій та невимушеній, дружній атмосфері і стала справжнім святом фотомистецтва.

Фотовиставка, а це 120 світлин, працює у холі І поверху обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського до 17 лютого, тож кожен має можливість зануритися в різнобарвний колорит морської перлини Одеси і її жителів. Це варто побачити в реальному часі!

Одеська команда фотомитців представляє свій проект тут

Вхід на виставку вільний, бібліотека працює без вихідних! Запрошуємо до перегляду!

Наша адреса: вул. Велика Перспективна, 24.

Автор фотографій - фотохудожник Сергій Книш
(м. Кривий Ріг)



Фон


Фон

[ HOME ]

«Одеса і одесити» запрошують у гості!
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua