[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Олімпійський вогонь у серцях кіровоградців


Фон

 

Олімпійський вогонь у серцях кіровоградців

  10 квітня в обласній бібліотеці ім. Д.І.Чижевського відбулася зустріч вихованців кіровоградських шкіл з учасниками естафети олімпійського вогню «Передай вогонь перемоги!».

Заслужений працівник фізичної культури України, доцент, завідувач кафедри фізичного виховання Кіровоградського національного технічного університету, голова відділення НОК України в Кіровоградській області В.О.Ковальов цікаво і популярно розповів присутнім про історію заснування естафети олімпійського вогню, про історію і розвиток Олімпіад на карті світу.

Зі слів Володимира Олексійовича учні дізнались і про те, що до акції, ініційованої Національним олімпійським комітетом України, долучились усі області країни. Естафета олімпійського вогню «Передай вогонь перемоги!» розпочала свою ходу 5 липня 2012 року. Завітавши до Кіровограда, вона перетворилася на яскраве спортивне свято. Це глобальна естафета, що символізує добру волю, сприяє популяризації здорового способу життя шляхом залучення всіх, хто бажає активно займатися фізичною культурою і спортом, пропагує олімпійські цінності й прагне сприянню дружби і взаєморозумінню між народами. На кожному шляху естафети Олімпійський вогонь зустрічали з великою радістю та захопленням, бо він насправді об’єднує людей навколо олімпійських цінностей та ідеалів — жити в мирі та злагоді. Всеукраїнська естафета олімпійського вогню «Передай вогонь перемоги» фінішувала 21 липня 2012 року в Києві під час проводів збірних команд України до Лондона, місця проведення ХХХ Олімпійських ігор.

Особливо інтригуючою для юних слухачів була розповідь учасників велоестафети Кіровоградського велоклубу „Там-Де-Ми”. Молоді спортсмени ділились зі слухачами оповідями про свої перемоги, про радість і користь здорового способу життя, про вагомі здобутки в спорті. Відчувалось, що юні серця сповнені віри у власні сили, безмежної радості перемог над собою і суперниками. Усі присутні стали свідками церемонії нагородження учасників велоестафети Кіровоградського велоклубу „Там-Де-Ми” вітальними листами за підписом президента НОК України С.Бубки.


Перед глядачами виступила також і майстер спорту міжнародного класу зі спортивної гімнастики, учасниця ХХІV Олімпійських ігор у Пекіні, багаторазовий переможець та призер чемпіонатів України та міжнародних змагань, олімпійський стипендіат відділення НОК України в Кіровоградській області Валентина Голенкова. З великою зацікавленістю вихованці шкіл слухали про будні й свята спортивного життя юної олімпійки.



Приємною і незабутньою миттю зустрічі стало дарування книг бібліотеці учасниками естафети. Заступник директора бібліотеки Оксана Василівна Ткаченко щиро подякувала Володимирові Олексійовичу Ковальову за цінну літературу. Книжкові раритети нашої книгозбірні поповнились виданнями, присвяченими світовому олімпійському рухові, культурній спадщині давньої Греції, розвиткові фізкультури і спорту в Україні й у світі.


Такі зустрічі стали вже традиційними й успішними в житті нашого регіону. Вони розкривають цікавий інформативний матеріал для юних кіровоградців, несуть потенційний заряд енергії, вселяють у них віру в себе, зацікавлюють молоде покоління перевагами здорового способу життя, запалюють олімпійський вогонь у молодих серцях.

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Олімпійський вогонь у серцях кіровоградців
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua