[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Пам'ять війни на вулицях Кіровограда


Фон


Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім Д.І.Чижевського
Відділ краєзнавства

Пам'ять війни на вулицях Кіровограда

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського продовжує реалізацію однієї із регіональних ініціатив голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергія Ларіна "Історія рідного краю".

З нагоди річниці визволення Кіровограда від німецько-фашистських загарбників 10 січня 2012 року об 11:00 у відділі краєзнавства відбудеться презентація книги:

Память войны на улицах Кировограда / Кировоградский ин-т развития человека "Украина", Высшая народная школа; сост.: Р. И. Береславская, В. С. Кондрашова; фото: Г. А. Суховещенко. - Кировоград : КИРаЧ "Украина", 2011. - 37с.

Видання презентуватимуть слухачки Вищої народної школи при Кіровоградському Інституті розвитку людини „Україна” Раїса Іванівна Береславська та Валентина Сергіївна Кондрашова. До збору матеріалів та підготовки видання багато сил і енергії доклала і керівник групи „Краєзнавство” при Інституті Галина Олександрівна Суховещенко (нині покійна), нею зроблені і фотографії до цього видання.

Книга є підсумком пошукових краєзнавчих досліджень, які покликані відповісти на питання: як вшановано у топонімах міста, у його пам`ятниках та пам`ятних знаках пам'ять про переможців у Другій світовій війні, про учасників Великої Вітчизняної війни – славетних і безіменних героїв. Видання складається з двох розділів. Перший містить перелік назв вулиць, пов`язаних з героями і учасниками минулої війни. До персоналій подано короткі біографічні довідки. Другу частину складають фотознімки меморіальних знаків – усього 40 кольорових світлин.

Бібліотекарі відділу підготували до презентації книги відеоряд – фотопортрети персоналій, іменами яких названо вулиці міста – усього 38 портретів.

До заходу також організовано виставку плакатів „Золоті зірки земляків”, присвячених Героям Радянського Союзу, уродженцям області. Плакати для експонування надала Береславська Р.І. з домашнього архіву.

Запрошуємо на захід у відділ краєзнавства ОУНБ ім. Д.Чижевсього.

Наша адреса: вул. Велика Перспективна, 24.



Фон


Фон

[ HOME ]

Пам'ять війни на вулицях Кіровограда
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua