[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Сонячні мандрівки Володимира Панченка


Фон

 

Сонячні мандрівки Володимира Панченка

 25 жовтня в обласній бібліотеці ім. Д. І. Чижевського відомий літературознавець, професор Києво-Могилянської академії, редактор популярного сайту “ЛітАкцент” Володимир Панченко презентував свою нову книгу “Сонячний годинник”. Як завжди, щиро і тепло, автор спілкувався з творчими людьми міста, студентською молоддю, викладачами, членами “Українського клубу”. Ця незвичайна книга розвідок і мандрівок є спробою дослідника-літературознавця з максимальною точністю “реставрувати” перипетії життя відомих особистостей української історії і культури. Автор привернув увагу до тих історичних місць, де народилися або проживали відомі постаті: Є. Чикаленко, М. Костомаров, Л. Костенко, І. Мазепа, Н. Кобринська та ін.

“Сонячний годинник” – книга, яка вміщує 24 розповіді про визначні місця України, про цікавих людей, які увійшли в скарбницю української культури. Автор вважає, що ми повинні пам'ятати це і передавати нащадкам. Матеріал книги збирався протягом багатьох років, географія подорожей різноманітна — від Чернігівщини до Буковини. Кіровоградщині присвячено чотири розділи книги, де описані історії Хутору Надії, Глодос, Новомиргорода та ін.

У цій книзі автор намагався не тільки розповісти, а й показати нам усе ним побачене — там вміщено понад 350 світлин. Розповідь автора рухається від того, що є тепер, і до того, що було, коли вулицями ще ходили живі люди-легенди. Це не просто мандрівки, а мандрівки-дослідження, в яких йдеться не лише про те що можна побачити очима, а й про те, що вдалося відшукати в документах, cпогадах, архівах.

Книга розрахована на читачів, що цікавляться долями яскравих особистостей, історією українського народу на тлі подій всеплинного часу.

 ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪



Фон


Фон

[ HOME ]

Сонячні мандрівки Володимира Панченка
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2013 Webmaster: webmaster@library.kr.ua