[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Зустріч



Фон

19 березня 2011 року на запрошення Українського клубу до Кіровограду завітав відомий науковець, літератор, професор Києво-Могилянської академії Володимир Євгенович Панченко. Зустріч відбулася о 14-ій годині в ОУНБ імені Д.І.Чижевського. Гостями бібліотеки були представники інтелігенції, науковці, викладачі, студенти, молодь міста, працівники та користувачі бібліотеки.

Володимир Євгенович поділився із слухачами своїми роздумами про сучасну літературну ситуацію, зробивши історичний екскурс у її минуле. Професор подарував бібліотеці книги. Серед подарунків — тритомне раритетне видання, яке включає листування активного учасника українського націєтворення кінця ХІХ — початку ХХ століття, громадського і культурного діяча, мецената Євгена Чикаленка із Володимиром Винниченком, Сергієм Єфремовим та Андрієм Ніковським. Не менш цінним подарунком була і книга Володимира Панченка “Так ніхто не кохав...”, в якій мова йде про десять шедеврів української лірики та митців, що створили їх. Серед них — імена Тараса Шевченка, Пантелеймона Куліша, Лесі Українки, Івана Франка, Володимира Сосюри та інших.

Літератор глибоко і всебічно розкрив роль і значення історичної діяльності Ярослава Дашкевича, презентувавши його книгу “...Учи неложними устами сказати правду”. Це глибинна наукова есеїстика, що вбирає відомості української історії за період з 1989 до 2008 року. Книги побачили світ у київському видавництві “Темпора”.

На всі свої запитання аудиторія отримала вичерпні та змістовні відповіді професора. Зустріч була сповнена доброзичливою, дружньою атмосферою.

  



[ HOME ]

Зустріч
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2011 Webmaster: webmaster@library.kr.ua