[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон "Соломонова Червона Зірка"


Фон

18 червня до бібліотеки завітає Володимир Панченко
з презентацією книги «Соломонова Червона Зірка»


18 червня обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського, громадське об’єднання „Український клуб” та обласна організація Національної спілки письменників України запрошують на презентацію книги есеїстики про 25 регіонів України «Соломонова Червона Зірка» за участі Володимира Панченка та Леся Белея.

Зустріч розпочнеться о 16:00 в читальному залі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського, 3-й поверх.

Цей проект ставив собі за мету змалювати портрет сучасної України — всіх її регіонів. Українські майстри слова описували свої «малі батьківщини»: ландшафти, мешканців, традиції, стереотипи, менталітет і те, що збереглося з минувшини. Есе про Кіровоградську область в антології представляє український літературний критик, літературознавець, письменник, автор відомих статей, монографій, підручників на літературну та історичну тематику, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія», доктор філологічних наук, член Національної спілки письменників України, сценарист Володимир Панченко.

Захід відбувається в рамках проекту "Література рідного краю".

На презентації будемо говорити про Кіровоградщину та інші регіони України, про визначні місця, стереотипи, ментальність та модуси вівенді сучасної України.

Вхід - вільний.

Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

Довідка:

Із передмови

На заході Україна починається селом Соломоновим і закінчується Червоною Зіркою на сході. Поміж ними — 1316 км: 31 марафонська дистанція. Достатня відстань для культивування стереотипів та дешевих електоральних битв. Що собі можна уявити про людей, що живуть за 1000 кілометрів? Майже те ж, що і про марсіян. З часом стереотипи обростають легендами, неприязню і страхом…

Проект «Соломонова Червона Зірка» надав слово українським майстрам пера. Можливо, їм буде легше переказати іншим те, що розказують їхні рідні ландшафти. Можливо, з їхніх — хай не позбавлених суб’єктивізму — розровідей складеться сяке-таке дзеркало, у яке зможуть заглянути українці з усіх куточків нашої країни.

Есе у цьому проекті мають лапідарний характер, кожне з них можна розвинути в окрему книжку. Але усі разом вони складаються у пучок променів «Соломонової Червоної Зірки», якою і є Україна на 20-му році незалежності.

Автори антології:

Люба Якимчук – Луганщина,
Станіслав Федорчук – Донеччина,
Леонід та Олександр Ушкалови – Харківщина,
Олександр Богаченко – Київщина,
Валентин Терлецький – Запоріжжя,
Вікторія Наріжна – Дніпропетровщина,
Яна Дубинянська – Крим,
Сергій П’ятаченко – Сумщина,
Микола Леонович – Полтавщина,
Антон Санченко – Херсонщина,
Володимир Панченко – Кіровоградщина,
Андрій Слапенін – Черкащина,
Олена Степаненко – Чернігівщина,
Дмитро та Тарас Креміні – Миколаївщина,
Володимир Полторак – Одещина,
Юлія Джугастрянська – Вінниччина,
Юлія Стахівська – Житомирщина,
Павло Нечитайло – Хмельниччина,
Олена Захарченко – Рівненщина,
Дмитро Антонюк – Буковина,
Ростислав Семків – Тернопільщина,
Володимир Лис – Волинь,
Тарас Прохасько – Франківщина,
Остап Сливинський – Львівщина,
Лесь Белей – Закарпаття.



Фон


Фон

[ HOME ]

"Соломонова Червона Зірка"
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua