[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Бібліотека в парках


Фон

Бібліотека в парках, або Розважаємося разом!


Продовжуючи добру традицію «бібліотека під відкритим небом», ОУНБ ім. Д. Чижевського цього літа стала більш комфортною і ближчою кіровоградцям та гостям міста, які хочуть корисно й цікаво проводити дозвілля.

21 липня бібліотека одночасно провела заходи у двох центральних, найбільших міських парках.

В парку культури і відпочинку „Ковалівський” вперше було відкрито виїзний Літній читальний зал „Бібліотека під зеленими вітрилами”. Біля фонтану, під двома великими синьо-жовтими парасолями розгорнулося маленьке містечко, де можна було переглянути нові цікаві журнали, особливо популярні жіночі глянцеві, взяти участь у безкоштовному майстер-класі, пограти в шахи або шашки, поспілкуватися з бібліотекарями про нові послуги, або й просто отримати позитивні емоції. Це була унікальна можливість познайомити кіровоградців з інноваціями бібліотеки, розповісти про те, що легкодоступні вай-фай, кінект, рідери iPаd тощо - це не атрибути великого міста чи товстого гаманця, а реальні послуги, які вже можна отримати в ОУНБ ім. Д.Чижевського. У свою чергу, поспілкувавшись з жителями міста, ми взяли на озброєння кілька нових ідей і пропозицій, які обов’язково втілимо у своїй роботі.

Відпочиваючих у парку очікували приємні сюрпризи: кожен бажаючий зміг навчитися власноруч створювати паперового янгола, бо насправді це виявилося просто як для малечі, так і для їхніх мам. Консультанти читального залу проводили ігри, конкурси для дітей, вітаючи переможців невеличкими заохочувальними подарунками. Літні люди з задоволенням переглядали усмішки Остапа Вишні, збірник іронічної поезії, невеликі повісті В. Сорокіна „Цукровий Кремль”, „День опричника” та ін. І всі дякували за можливість цікаво провести вихідний день та насамперед цікавилися тривалістю даної ініціативи. Тож з радістю повідомляємо, що Літній читальний зал „Бібліотека під зеленими вітрилами” працюватиме щосуботи з 14:00 до 19:00 протягом липня, серпня, вересня 2012 року. Всі послуги надаються безкоштовно.

У дендропарку цієї ж суботи інша команда бібліотекарів взяла участь у фестивалі "ДоброТи", що був організований міжнародною громадською організацією «Лагода» з метою відродження в суспільстві інтересу до культури, залучення кожної людини до розвитку творчого починання, пізнання внутрішнього світу. Спеціально для фестивалю ми підготували підбірку кращих книг про добро – «книготерапія ДоброТи»: твори В. Сухомлинського, О. Гончара, І.Багряного, В. Каверіна, Ш. Бронте, Т. Драйзера, Д. Родарі, А. Ліндгрен, Д. Дефо та ін. Кіровоградці охоче цікавилися книжковою виставкою, новими послугами бібліотеки. Організатори фестивалю подарували бібліотеці комплект книг Анастасії Нових «Исконный Шамбалы», тож тепер кожен може ознайомитися з ними в читальному залі.

Сучасний світ змінюється, і в умовах мінливої інформації тих функцій, які традиційно виконувала бібліотека в суспільстві, вже недостатньо. Все більше зростає роль бібліотеки як провідника в світі інформації, як установи, яка не тільки видасть книги на руки, але й зможе доставити їх безпосередньо до місця роботи, навчання, проживання, відпочинку. Тож ми готові бути поруч, бібліотека доступна й відкрита.

Бажаєш бути обізнаним, успішним, і в той же час активно й цікаво проводити дозвілля – приєднуйся!



Фон


Фон

[ HOME ]

Бібліотека в парках
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua