[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон „Життя прекрасна мить”


Фон

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського
Гайворонська районна рада
Гайворонська районна державна адміністрація
Гайворонський районний краєзнавчий музей

„Життя прекрасна мить”

Фотовиставка

5 червня 2012 року о 12:00 у відділі краєзнавства ОУНБ ім. Д.І.Чижевського відбудеться презентація виставки робіт самодіяльного фотохудожника з м. Гайворон Василя Вікентійовича Пастуха.

Василь Пастух родом з Вінниччини, шкільні роки його минули у с. Ставки Бершадського району. Згодом, навчаючись в училищі у Жмеринці, здобув спеціальність - слюсар з ремонту тепловозів і розпочав свою трудову діяльність в локомотивному ДЕПО м. Гайворон.

Після проходження строкової служби - у військах протиповітряної оборони в Ленінградській області - продовжив працювати в Гайворонському локомотивному ДЕПО, потім - на заводі «Супутник» м. Гайворон слюсарем-наладчиком холодноштампувального обладнання, а здобувши у Смілянському училищі нову спеціальність - радіомеханік з ремонту і обслуговування радіотелевізійної апаратури – продовжив трудову біографію на посаді електромеханіка радіозв’язку в Гайворонській дистанції сигналізації зв’язку Одеської залізниці.

Фотографія, що була спочатку захопленням Василя Вікентійовича Пастуха, щодалі привертала все більше уваги його оточення – рідних, колег, громадськості, що сприяло організації виставок його робіт у м. Бершадь Вінницької області, в м. Гайвороні Кіровоградської області. У червні цього року на запрошення ОУНБ ім. Д.І.Чижевського та за сприяння голови Гайворонської районної ради Архипенка І.М. та районної державної адміністрації Кулинича С.В., заступника керівника апарату Гайворонської РДА, начальника юридичного відділу Першегуби Ю.Ф., директора районного краєзнавчого музею Сисак О.Я. фотовиставка Пастуха В.В. „Життя прекрасна мить” експонуватиметься в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І. Чижевського.

Фотоекспозиції Василя Пастуха в районному краєзнавчому музеї привернули увагу і отримали позитивні відгуки, зокрема директора Гайворонського районного краєзнавчого музею Ольги Сисак, керівника Гайворонського районного товариства „Акварель” Катерини Волошиної, численних відвідувачів виставок. Наведемо уривок з відгуку людини, що бачила переважну більшість робіт художника (адже з 2011 року його роботи отримали постійну прописку в Гайворонському районному краєзнавчому музеї) - Ольги Сисак:

„Цікаво глянути на світ очима художника. Не просто дивитись, а споглядати і сприймати все як дар Божий: і вогнегасну заграву, і бездонно-блакитне небо, і земне зело, і дивоцвітіння збільшених у декілька разів звичайних польових квітів.

Залишається у світлинах щось і нерозпізнане, до нього треба придивитись так само уважно-любовно як і фотохудожник – і зрозуміти, відчути, стати добрішим, щедрішим, стати красивішим: під стать небу, землі, річці, сосні, дубу, місточкові, кузочці”.

Ми від усієї душі зичимо цього усім відвідувачам виставки, що протягом місяця експонуватиметься у відділі краєзнавства за адресою: Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24, ІІІ поверх, кімн. 309.

Вхід – вільний.



Фон


Фон

[ HOME ]

„Життя прекрасна мить”
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2012 Webmaster: webmaster@library.kr.ua