[HOME]
ОУНБ Кіровоград
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Обласна премія імені Якова Паученка


Фон


Відкриття виставки та нагородження лауреатів обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно – прикладного мистецтва імені Якова Паученка відбулося 1 липня 2009 року о 10 годині в ОУНБ ім. Д.І.Чижевського (відділ мистецтв)

Обласна премія у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно – прикладного мистецтва імені Якова Паученка заснована Кіровоградською обласною радою в 2002 році (рішення Кіровоградської обласної ради від 31 травня 2002 року № 36).
Премія присуджується у трьох номінаціях – «Архітектура», «Геральдика та вексилологія», «Декоративно – прикладне мистецтво».
Переможцям конкурсу на здобуття премії присвоюється звання «Лауреат обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно – прикладного мистецтва імені Якова Паученка», вручається диплом установленого зразка та грошова частина премії.

Лауреатами премії у 2008 році стали:

- у номінації «Архітектура» - Грудачова Олена Василівна, головний спеціаліст - архітектор ВАТ “Проектно-вишукувальний інститут “Кіровоградпроект”

 

- у номінації «Декоративно – прикладне мистецтво» - Фірсов Сергій Миколайович, художник декоративно-прикладного мистецтва, член Національної спілки художників України

 

- у номінації «Геральдика та вексилологія» - не було висунуто претендентів на здобуття премії.

В експозиціїї виставки представлені кращі роботами місцевих архітекторів за останні роки, декоративно-ужиткові вироби номінанта премії Сергія Фірсова та художньо оформлені зразки символіки населених пунктів Кіровоградської області.

У геральдико-вексилологічному розділі виставки представлені сільські герби та прапори, вперше демонструються приклади використання геральдичних мотивів у міській архітектурі.

Вручення премії традиційно відбувається в День архітектури України та Всесвітній день архітектури.


Фон


Фон

[ HOME ]

Обласна премія імені Якова Паученка
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2009 Webmaster: webmaster@library.kr.ua